Γέροντες και Διδαχές

Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής: Η ευχή είναι δωρεά του Θεού

Να ζητάς πάντα με ελπίδα

Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής: Η ευχή είναι δωρεά του Θεού. Να καλλιεργείς την ευχή και θα έρθει καιρός που η καρδιά σου θα σκιρτάει από χαρά, όπως όταν πρόκειται να δεις ένα πολυαγαπημένο σου πρόσωπο.

Αποφθέγματα του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την προσευχή.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ο άνθρωπος αγαπάει πνευματικά αισθάνεται προσευχόμενος, ότι βρίσκεται εντός τού Θεού και τού αδελφού του. Λυπάται όταν δεν πορεύεται καλά ο αδελφός του και προσεύχεται για την πρόοδό του.

Καθημερινά προσεύχομαι να σάς δω στις τάξεις των οσίων γυναικών.

Όταν θα δείτε τα δάκρυα, τότε είναι επίσκεψη τού Θεού στην προσευχή.

Όταν δω άνθρωπο ερεθισμένο προσεύχομαι να τον ειρηνεύσει ο Κύριος και δεν ακούω τι λέει. Γι᾿ αυτό και δε στενοχωριέμαι. Όταν θα ηρεμήσει και θα δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία τότε τού μιλάω, διότι τότε είναι ακριβώς σε θέση να καταλάβει την αφροσύνη του.

Τη βραδινή προσευχή να μην την αμελείς. Να προσεύχεσαι με διάθεση όπως εκείνοι που πηγαίνουν σε συμπόσιο. Είναι ξύπνιοι και αισθάνονται όλο χαρά. Έτσι και εσύ αφού πρόκειται να μιλήσεις με τον Νυμφίο σου, να μην ακούς όταν σου λέει ο πειρασμός διάφορα για να σε εμποδίσει, γιατί ξέρεις έχουμε έναν που ενδιαφέρεται πολύ για μάς.

Η προσευχή είναι χάρη. Την δίνει ο Θεός, όταν υπάρχει ζήλος και ταπείνωση.

Διαβάστε Επίσης

Να καλλιεργείς την ευχή και θα έρθει καιρός που η καρδιά σου θα σκιρτάει από χαρά, όπως όταν πρόκειται να δεις ένα πολυαγαπημένο σου πρόσωπο.

Η ευχή είναι δωρεά του Θεού. Να ζητάς πάντα με ελπίδα.

Άγιοι που έζησαν τον 20ο αιώνα

Άγιοι που έζησαν τον 20ο αιώνα

«Οι Άγιοι του περασμένου αιώνα απέδειξαν με τη ζωή τους ότι και στην εποχή μας «ζει Κύριος» και ότι η αγιότητα δεν αποτελεί ιδίωμα μόνο παλαιών εποχών. Δεν μας έχει εγκαταλείψει ο Θεός. Αυτή είναι η ανεκτίμητη παρακαταθήκη τους». Ένα βιβλίο για ανθρώπους που έζησαν ανάμεσά μας, αλλά δεν προσδέθηκαν στον κοινωνικό τους περίγυρο και τις αξίες της εποχής, προτίμησαν να κοιτάξουν ψηλά και να αναζητήσουν το «καθ’ ομοίωσιν». Αυτοί είναι οι Άγιοι του 20ού αιώνα…

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button