Ψυχωφελή

Γιατί πρέπει να προσεύχεσαι καθημερινά;

Καλύτερα έστω μια φορά να κάνεις τον σταυρό σου με σωστό τρόπο παρά εκατό φορές λανθασμένα...

Γιατί πρέπει να προσεύχεσαι καθημερινά; Μικρές προσευχές που είναι απαραίτητες καθημερινά! Αγαπητοί μου να προσεύχεστε! Όπως τα πτηνά χωρίς φτερά έτσι κι ο άνθρωπος χωρίς προσευχή δεν μπορεί να ζήσει. Τουλάχιστον να πούμε «Κύριε, ευλόγησον»…

Γιατί πρέπει να προσεύχεσαι καθημερινά;

Στον εικοστό αιώνα, στην περιοχή του Γιαροσλάβ, ζούσε ο Γέρων Αρχιμανδρίτης Παύλος Γκρούζντεβ.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Κάποτε, είχε πει σ’ ένα κήρυγμά του: «Αγαπητοί μου! Να προσεύχεστε! Όπως τα πτηνά χωρίς φτερά έτσι κι ο άνθρωπος χωρίς προσευχή… δεν μπορεί να ζήσει.

Μόλις σηκωθείς το πρωί, πες: Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καλύτερα έστω μια φορά να κάνεις τον σταυρό σου με σωστό τρόπο… παρά εκατό φορές λανθασμένα…»

Ήρθε η ώρα του μεσημεριανού φαγητού; Κανονικά πρέπει να πούμε το «Πάτερ ημών», αλλά το αμελούμε.

Τουλάχιστον να πούμε «Κύριε, ευλόγησον…».

Έρχεται το βράδυ… άλλος υποφέρει από αυχενικό, άλλος υποφέρει από πίεση… Ό,τι κι αν έχεις, πριν ξαπλώσεις, θυμίσου τουλάχιστον να πεις ένα «Δόξα σοι Κύριε!».

Πέρασε η μέρα πες στον Θεό: «Σ’ ευχαριστώ Κύριε».

Αυτές τις τρεις σύντομες προσευχές, είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα… είναι πολύ απαραίτητο αλλά και ωφέλιμο.

Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση το αν διαβάζουν περισσότερες ή λιγότερες προσευχές ή πόσες προσευχές έχουν αποστηθίσει.

Μια σύντομη αλλά εγκάρδια προσευχή μπορεί να φτάσει πιο γρήγορα στον Θεό σε σχέση με πλήρη κανόνα προσευχών που όμως διαβάζεται χωρίς προσοχή και κατάνυξη.

Παρακολουθήστε παρακάτω μια πολύ διδακτική ταινία μικρού μήκους που δίνει ένα πολύ ωραίο παράδειγμα πως μια σύντομη αλλά εγκάρδια προσευχή μπορεί να φτάσει πιο γρήγορα στο Θεό.

Γιατί όπως είπε, όταν ζούσε σε μια διδασκαλία του ο Γέροντας Αρχιμανδρίτης Παύλος Γκρούζντεβ: «Καλύτερα έστω μια φορά να κάνεις τον σταυρό σου με σωστό τρόπο… παρά εκατό φορές λανθασμένα…»

Μοναδικό κρεμαστό τοίχου με την προσευχή «Πάτερ ημών» σε φυσικό ξύλο.

«Πάτερ ημών»


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button