Προσευχές

Ευχή στην Αγία Τριάδα

Δόξα σοι, Κύριε ο Θεός ημών, ο καταξιώσας με και την σήμερον θεάσασθαι...

Ευχή στην Αγία Τριάδα – Υμνώ την μακροθυμίαν σου την ανεξιχνίαστον. «Οι τρεις τέλειες θείες υποστάσεις είναι ενωμένες με ασύγχυτο τρόπο και συνάμα διαιρούνται αδιάστατα, πράγμα πού είναι και παράδοξο». Δηλαδή πιστεύουμε στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, πού στο όνομά τους έχουμε βαπτιστεί…

Προσευχή – Ευχή στην Αγία Τριάδα

Δόξα σοι, Παναγία Τριάς, ο Θεός ημών.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Δόξα σοι ο Θεός ημών, δόξα σοι.

Δόξα σοι, Κύριε ο Θεός ημών, ο αει παρορών τας αμαρτίας ημών.

Δόξα σοι, Κύριε ο Θεός ημών, ο καταξιώσας με και την σήμερον θεάσασθαι.

Δόξα σοι, Παναγία Τριάς, ο Θεός ημών.

Προσκυνώ την αγαθότητα σου την ανεκδιήγητον.

Υμνώ την μακροθυμίαν σου την ανεξιχνίαστον.

Διαβάστε Επίσης

Ευχαριστώ και δοξολογώ το αμέτρητόν σου έλεος, ότι μυρίων κολάσεων και τιμωριών όντα άξιον, ελεείς και ευεργετείς με μυρίαις ευεργεσίαις.

Δόξα σοι, Κύριε ο Θεός μου, πάντων ένεκα.

Προσευχή στην Αγία Τριάδα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Μας λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, πιστεύουμε σε ένα Θεό, μία αρχή άναρχη, άκτιστη και αγέννητη και αναλλοίωτη και ατελεύτητη, αρχή, από την οποία έγιναν τα πάντα όσα υπάρχουν, αλλά η αρχή αυτή γνωρίζεται σε τρεις τέλειες υποστάσεις.

Οι υποστάσεις αυτές είναι ενωμένες, χωρίς όμως να συγχέονται η μία με την άλλη, γιατί είναι χωριστές, άλλο πρόσωπο η μία και άλλο η άλλη.

Το ότι όμως είναι χωριστές και διάφορες οι θείες υποστάσεις δεν σημαίνει ότι είναι διηρημένες.

Θα το δεχθούμε αυτό όπως μας το λέγει ο Άγιος Δαμασκηνός:

«Οι τρεις τέλειες θείες υποστάσεις είναι ενωμένες με ασύγχυτο τρόπο και συνάμα διαιρούνται αδιάστατα, πράγμα πού είναι και παράδοξο».

Δηλαδή πιστεύουμε στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, πού στο όνομά τους έχουμε βαπτιστεί. Γιατί έτσι δίδαξε ο Κύριος τούς αποστόλους να βαπτίζουν, λέγοντάς τους: «Βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» (Ματθ. 28,19).

Ο Μέγας Αντώνιος

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται σ’ ένα πολυτελή τόμο ο Βίος και η Πολιτεία του μεγάλου τούτου οσίου πατρός, καθώς και οι διάφορες Παραινέσεις, Διηγήσεις, Αποφθέγματα, Επιστολές κλπ. αυτού.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button