Ορθόδοξη ΑλήθειαΠροφητείες

Μόρφου Νεόφυτος: Ο Ορθόδοξος ηγέτης που έρχεται…

Μια παγκοσμιοποίηση θα γίνει. Θα είναι η παγκοσμιοποίηση της Ορθοδόξου Πίστεως...

Ορθόδοξος ηγέτης που έρχεται – Τα έθνη θα κρατηθούν και δεν θα ισοπεδωθούν οι πατρίδες. Μια παγκοσμιοποίηση θα γίνει. Θα είναι η παγκοσμιοποίηση της Ορθοδόξου Πίστεως. Η παγκοσμιοποίηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ο διάδοχος ηγέτης που έρχεται…

Ο Ορθόδοξος ηγέτης που έρχεται…

Οι πρώτοι χριστιανοί βασιλείς. Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μεγάλη του έμπνευσης που ήταν η Αγία μητέρα του η Αγία Ελένη. Όπως έχουμε πει και άλλοτε αυτούς τους δυο δεν τους ενώνει μόνο το αίμα της συγγένειας αλλά τους ενώνει και ο Τίμιος Σταυρός.

Βλέπεται η Ορθόδοξη Εκκλησία μας αποφεύγει να ζωγραφίσει είτε τον Άγιο Κωνσταντίνο μόνο του είτε την Αγία Ελένη μόνη της. Πάντοτε τους ζωγραφίζει μαζί. Και στο μέσω αυτούς βάζει να κρατούν μάλλον να κρατούνται για να ακριβολογούμε και να θεολογούμε Ορθόδοξα. Να κρατούνται από τον Τίμιο Σταυρό.

Πως πονώ εγώ την μέση μου και κουμπώ απάνω στο στασίδι. Και αυτοί ακουμπούν και την ζωή τους και τη βασιλεία τους και την εξουσία τους την ακούμπησαν απάνω στον Τίμιο και ζωοποιώ Σταυρό.

Ούτε στα χρήματά τους. Ούτε στις δόξες ούτε στους στρατούς που αυτός και αν είχε. Ο Μέγας Κωνσταντίνος. Τι είναι οι σημερινοί Αμερικάνοι και Ρώσοι και Κινέζοι. Αυτός είχε όλη την Οικουμένη. – Ορθόδοξος

Και δεν την είχε κληρονομιά. Αγωνίστηκε να την κατακτήσει. Και τον πολέμησαν πάρα πολύ τον Μέγα Κωνσταντίνο…

… Είδε (ο Μέγας Κωνσταντίνος) εκείνο το φοβερό όραμα μέρα μεσημέρι. Όχι νύχτα όπως νομίζουν μερικοί. Πάνω στον ουρανό έναν φωτοφόρων αστεροειδή σταυρό και έγραφε «Εν τούτω Νίκα». Με αυτό θα νικήσεις.

Με την δύναμη του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και του εσταυρωμένου Ιησού Χριστού. Και έγινε πλέον αυτοκράτορας όλης της οικουμένης.

Εκατάλαβε ότι η πίστη της μάνας του της Ελένης που ήταν Ελληνίδα, ο πατέρας του ήταν Ρωμαίος. Με την πίστη της μάνας του θα πορευτεί.

Διαβάστε Επίσης

Βαφτίστηκε Χριστιανός και κατόρθωσε και έχτισε και αυτή την πόλη των πόλεων την βασιλεύουσα που της έδωσε και το όνομα του.

Κωνσταντίνου – Πόλης και έγινε Κωνσταντινούπολη.

Τώρα οι Τούρκοι την ονόμασαν ιστανμπούλ και από ότι φαίνεται τα αμέσως επόμενα χρόνια θα γίνει και πάλι Κωνσταντινούπολη. Μέσα από το σχέδιο που έχει ο Θεός. Όχι οι άνθρωποι. Ούτε εμείς οι συγχυσμένοι νεοέλληνες.

Είναι σχέδιο του Θεού αυτό. Που βλέπω ότι το πραγματοποιεί μέραν καθ ημέραν…

Τώρα περνούμε αυτή την δοκιμασία με αυτό τον λεγόμενο κορωνοϊό. Μερικοί είρωνες τον λένε και κοροδοϊό.

Σκεφτείτε να είχαμε προέδρους σε όλη την οικουμένη οι οποίοι στήριζαν με την πίστη τους τον λαό. Πόσο λιγότερο φόβο θα είχαμε μέσα μας; Και ο φόβος είναι μεταδοτικός να το ξέρετε. Όπως και η χαρά είναι μεταδοτική. Και τα καλά και τα κακά είναι μεταδοτικά.

Αυτός ο φόβος θα μείνει για καιρό στους ανθρώπους. Μέχρι να έρθουν τα μεγάλα γεγονότα που είπαμε ότι προφήτεψαν οι Άγιοι άνθρωποι. Και παλαιοί και νέοι. Αυτός ο φόβος θα παραμείνει.

Σε άλλους λίγο και σε άλλους πολύ. Μόνο όσοι έχουν βαθιά πίστη στον Τίμιο Σταυρό, στην Παναγία και στους Αγίους και κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και προσκυνούν τις Άγιες εικόνες χωρίς προσέξτε το αυτό που θα πω ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.

Με εμπιστοσύνη.

Όποιος ακόμα και παπάς να είσαι, ακόμα και Δεσπότης, όταν σου περνά μέσα από το μυαλό, από την καρδία λογισμός ολιγοπιστίας, αμφιβολίας γύρω από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού από την εικόνα που σε λίγο θα προσκυνήσουμε και αρχίσουμε τις απολυμάνσεις τότε είμαστε έξω από την Ορθόδοξη πίστη. – Ορθόδοξος

Αυτά τα παιδιά δεν τα στηρίζουμε. Όταν έρθει η εποχή τους να είναι μεγάλα θα θυμηθούν την δική μας ολιγοπιστία. Καταλάβατε τι γενιά ετοιμάζουμε; Γενιά ηττημένων Χριστιανών. Ηττοπαθών Χριστιανών. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικά αυτά στις μέρες μας…

Ξέρετε τι χρόνια έρχονται; Πολύ όμοια με τα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος με την πίστη του που απέκτησε από την μάνα του και από τον Τίμιο Σταυρό που είδε στον ουρανό όπως σας είπα. Κατόρθωσε αυτό που προσπαθούν τώρα κάτι Αμερικανάκια, κάτι Ρώσοι Ολιγάρχες κάτι Κινέζοι να κάνουν.

Τι προσπαθούν να κάνουν; Μια παγκόσμια κυβέρνηση. Τι λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Και στην ηθική, και στην οικονομία, και στο τραπεζικό σύστημα ακόμα και στην υγεία. Όλα αυτά έχουν στόχο.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος είχε στόχο. Γι’ αυτό έκανε Οικουμενική Σύνοδο. Ήθελε να κάνει Χριστιανική αυτοκρατορία. Με την ηθική του Ευαγγελίου όχι του χρήματος.

Η αυτοκρατορία του κρατήθηκε ξέρετε πόσα χρόνια; Χίλια χρόνια.

Οι Αμερικάνοι τώρα λέει ο Κίσιγκερ που ζει ακόμα αυτός ο «δεινόσαυρος» που τόσα μας έκανε. Λέει αν δεν προσέξουμε τους επόμενους μήνες θα πέσει λέει το κατασκεύασμα του διαφωτισμού. Άκου που επήγε.

Έχει σχέδιο ο Κίσιγκερ και οι μαθητές του; Έχει σχέδιο και Αυτός που ενέπνευσε τον Μέγα Κωνσταντίνο. Αυτός που ανέβηκε στον Τίμιο Σταυρό και νίκησε τον θάνατο. Νίκησε την αμαρτία, νίκησε τον διάβολο και τους διαβόλους της γης.

Διότι έχουμε και τέτοιους. Άρα να εμπιστευτείτε πατέρες μου και αδελφοί το σχέδιο του Σωτήρος Χριστού. Που έρχεται. Που ξεκίνησε ήδη.

Τα έθνη θα κρατηθούν και δεν θα ισοπεδωθούν οι πατρίδες.

Μια παγκοσμιοποίηση θα γίνει. Θα είναι η παγκοσμιοποίηση της Ορθοδόξου Πίστεως. Της μόνης αλήθειας. Της μόνης Εκκλησίας…

Τώρα η εποχή μας αναζητεί έναν Μέγα Κωνσταντίνο (Ορθόδοξος). Αυτό αισθάνομαι πατέρες. Είμαστε στα προπόνια όπως έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου να γεννηθεί ένας μεγάλος ηγέτης.

Χριστιανός Ορθόδοξος αληθινός άνθρωπος του Θεού. Όχι αντίχριστος. Όχι ψευδοπροφήτης. Ένας πραγματικός διάδοχος του Μεγάλου Κωνσταντίνου…

Ο Όσιος Πορφύριος έλεγε «βλέπω λέει μέσα εις το μέλλον έναν νέο άνθρωπο να έρχεται και να είναι πλήρης πνεύματος Αγίου και να αναλαμβάνει την εξουσία της Ορθοδοξίας».

Και να φωνάξουν οι πιστοί όλοι πίσω, πίσω κάναμε λάθος πήραμε την ζωή μας λάθος με το ξεγέλασμα της Ευρώπης και της παγκοσμιοποίησης και της εκκοσμίκευσης του Κίσιγκερ και των μαθητών αυτού.

Τότε μέσα από το σχέδιο του Θεού θα φανερωθεί αυτός ο νέος Μέγας Κωνσταντίνος.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου που έγινε στον πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων θεοστέπτων και ισαποστόλων Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, που τελέσθηκαν στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κοινότητας Σαραντίου της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου. (20 – 21.5.2020).

Το μυστήριον του Χριστού

Αποτελεί πανανθρώπινο φαινόμενο η αναζήτηση του Θεού και αδήριτη ψυχική ανάγκη η δίψα για γνώση και κοινωνία μαζί Του. Στην ιστορία της ανθρωπότητας παρουσιάστηκαν κατά καιρούς πολλοί «σωτήρες».

Ένας, όμως, είναι ο αληθινός Θεός και ο μοναδικός Σωτήρας, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button