Προφητείες

Αυγουστίνος Καντιώτης: Τι περιμένουμε λοιπόν;

Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας σώσει χάρις στα αθώα παιδάκια

Ποιος ακούει! Τί περιμένουμε λοιπόν; Σήμερα-αύριο μεγάλο κακό θα γίνει στον κόσμο. Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας σώσει χάρις στα αθώα παιδάκια.

Τι περιμένουμε λοιπόν;

Υπήρχαν, όπως γνωρίζουμε, δύο πλούσιες πόλεις που τις έλεγαν Σόδομα και Γόμορρα. Απ’ όλα είχαν, Θεό δεν είχαν.

Η ζωή τους ήταν γλέντι και όργια, ζούσαν σαν τα σκυλιά και χειρότερα. Και μια μέρα ο Ουρανός έβρεξε φωτιά και θειάφι και τους έκαψε!

Μετά έγινε σεισμός, ο τόπος βούλιαξε και σκεπάστηκε από νερά. Αυτή είναι η Νεκρά Θάλασσα. Ψαράκι δεν ζει μέσα σ’ αυτήν. Εκεί ήταν τα Σόδομα και Γόμορρα.

Ε, αδελφοί μου, Σόδομα και Γόμορρα γίναμε, και χειρότερα! Το είχε πει ο Χριστός· θα έρθουν μέρες καταραμένες σαν τα Σόδομα και Γόμορρα (βλ. Ματθ. 10:15).

Ποιος ακούει! Τί περιμένουμε λοιπόν; Σήμερα-αύριο μεγάλο κακό θα γίνει στον κόσμο. Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας σώσει χάρις στα αθώα παιδάκια.

Να μετανοήσουμε και να προσπαθήσουμε. Και Εκκλησία να πηγαίνουμε, και προσευχή να κάνουμε, και νηστεία να τηρούμε, και τα αντρόγυνα να ζουν τίμια, και το στόμα μας να είναι καθαρό και τα χέρια μας καθαρά και τα πόδια μας καθαρά, και τα μάτια μας δακρυσμένα, κι η καρδιά μας στο Θεό, για να μας ελεήσει ο Χριστός δια Πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Αποστόλων· Αμήν.

† Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης

Διαβάστε Επίσης

Προσευχές στην Λίμνη

Οι «Προσευχές στην Λίμνη» του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως σύγχρονο βιβλίο ψαλμών, ανθοδέσμη ποιητική ασμάτων που έχουν γραφή υπό την σκιά ευσκιόφυλλου δένδρου με θέα την απέραντη λίμνη της Αχρίδος ή έχουν ανυψωθή γονυπετώς ενώπιον του Θεού, του μόνου και ζώντος και αληθώς όντος Θεού, του Οποίου προσφιλής μέριμνα είναι να συνομιλή, εγκάρδια και νυχθημερόν, πρόσωπον προς πρόσωπον, ως φίλος προς φίλον, με το πλάσμα Του, τον κατ’ εικόνα Του πλασθέντα άνθρωπον, ο οποίος καθημερινώς προσκαλείται εις το «καθ’ ομοίωσιν».

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button