Ψυχωφελή

Ανθρωπιά δεν έχουμε!

Μπορεί να έχουμε πρόσωπο ανθρώπου, αλλά ανθρωπιά δεν έχουμε

Μπορεί να έχουμε πρόσωπο ανθρώπου, αλλά ανθρωπιά δεν έχουμε. Το σχολείο θα σας μάθει γράμματα, ενώ η Εκκλησία θα σας κάνει ανθρώπους. Δεν είναι αρκετό να γίνει κάποιος επιστήμονας, αλλά πρέπει να γίνει και άνθρωπος επιστήμονας.

Ανθρωπιά δεν έχουμε!

Τίποτα δεν φανερώνει τόσο πολύ τον ανθρώπινό μας χαρακτήρα, όσο το να είμαστε ευσπλαχνικοί, όσο το να είμαστε φιλάνθρωποι. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όπως το σιτάρι το κατατρώει ο σκώρος και το σκουλήκι, έτσι και τις ψυχές τις κατατρώει η θηριωδία και η απανθρωπιά. Η αιτία γι’ αυτά είναι, το ότι προσηλώθηκαν οι άνθρωποι στα παρόντα και εκτίμησαν μόνο αυτή τη ζωή. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όποιος κουράζεται για τον πλησίον του, από καθαρή αγάπη, ξεκουράζεται με την κούραση. Ενώ εκείνος που αγαπάει τον εαυτόν του και τεμπελιάζει, κουράζεται και με το να κάθεται! (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Αν δεν έρχεται ο άνθρωπος στην θέση των άλλων, ακόμη και των ζώων και των εντόμων, δεν γίνεται «άνθρωπος». (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Ο άνθρωπος γίνεται περισσότερο άνθρωπος, όταν ζει περισσότερο για τους άλλους και λιγότερο για τον εαυτόν του. (Γέροντας Υάκινθος)

Το σχολείο θα σας μάθει γράμματα, ενώ η Εκκλησία θα σας κάνει ανθρώπους. Δεν είναι αρκετό να γίνει κάποιος επιστήμονας, αλλά πρέπει να γίνει και άνθρωπος επιστήμονας. (Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας)

Μπορεί να έχουμε πρόσωπο ανθρώπου, αλλά ανθρωπιά δεν έχουμε. (Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας)

Διαβάστε Επίσης

Να είσαι φρόνιμος και συνετός όταν κάποιος φτωχός άνθρωπος που έχει ανάγκη καταφύγει σε σένα. Ο εχθρός θα προσπαθήσει τότε να ψυχράνει την καρδιά σου, να την κάνει ολότελα αδιάφορη, να φερθεί με περιφρόνηση στον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Φρόντισε να ξεπεράσεις μέσα σου την αντιχριστιανική και απάνθρωπη αυτή διάθεση. (Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης)

Ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλία μέσα από τις κατηγορίες των Αγίων – Γεροντικά, Προσευχητάρια, Ψυχωφελή, Λειτουργικά, Παιδικά, Εφηβικά βιβλία που μιλούν στην ψυχή.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button