Θεολογικός Λόγος

Ο άνθρωπος αξίζει περισσότερο από όλο τον κόσμο

Ο Χαριτωμένος άνθρωπος του Θεού, μεταδίδει Θεία Χάρη...

Ο άνθρωπος αξίζει περισσότερο από όλο τον κόσμο. Διότι γι’ αυτόν δημιουργήθηκαν και ο ουρανός και η γη και η θάλασσα, ο ήλιος και τα άστρα.

Ο άνθρωπος αξίζει περισσότερο από όλο τον κόσμο

Τί λές; Είναι αδελφοί Σου; Και πως τους αποκαλείς ελάχιστους; Γι’ αυτό ακριβώς είναι αδελφοί, επειδή είναι ταπεινοί, φτωχοί και περιφρονημένοι. Αυτής της κατηγορίας τους ανθρώπους καλεί ο Χριστός να τους κάνει αδελφούς Του, τους αγνώστους και ευκολοκαταφρόνητους. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Ένας άνθρωπος που ζει σωστά, θα μπορέσει ολόκληρη πόλη να την σώσει από την οργή του Θεού, ενώ μια πόλη ολόκληρη, που είναι διεφθαρμένη, δεν θα μπορέσει τον έναν που ζει άγια, να τον παρασύρει στη δική της κόλαση και τιμωρία. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Ο άνθρωπος αξίζει περισσότερο από όλο τον κόσμο. Διότι γι’ αυτόν δημιουργήθηκαν και ο ουρανός και η γη και η θάλασσα, ο ήλιος και τα άστρα. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Με δέντρο μοιάζει ο άνθρωπος. Τώρα μεν δείχνει σε όλους το άνθισμά του, ύστερα όμως το πως πέφτουν τα φύλλα του… (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όταν ευημερεί ο κακός άνθρωπος, να ξέρεις ότι ευημερεί για κακό του κεφαλιού του. Διότι απολαμβάνει τα λίγα αγαθά εδώ, για να τιμωρείται στη συνέχεια αιώνια. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Οι κοσμικοί άνθρωποι, κοιτάζουν η αυλή τους να είναι καθαρή. Το σπίτι μέσα, δεν τους ενδιαφέρει αν έχει σκουπίδια. Σκουπίζουν την αυλή και πετούν τα σκουπίδια μέσα στο σπίτι! Σου λέει: «Οι άλλοι την αυλή βλέπουν, δεν βλέπουν μέσα το σπίτι». Μέσα μου δηλαδή ας έχω σκουπίδια, όχι όμως έξω! Τους ενδιαφέρει, να τους καμαρώνουν οι άλλοι. Αντίθετα, οι πνευματικοί άνθρωποι, κοιτάζουν το σπίτι μέσα να είναι καθαρό. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, γιατί ο Χριστός κατοικεί στο σπίτι, στην καρδιά, δεν κατοικεί στην αυλή… (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Οι καλοί άνθρωποι ωφελούνται από τις πτώσεις των άλλων. Οι κακοί δεν ωφελούνται ούτε από τις αρετές των άλλων. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Διαβάστε Επίσης

Εμείς οι άνθρωποι μοιάζουμε με τις τσουκνίδες που από μακριά φαίνονται όμορφες, μα όταν τις πλησιάσεις, τότε βλέπεις την ασχήμια τους και νοιώθεις το κεντρί τους. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Ο Χαριτωμένος άνθρωπος του Θεού, μεταδίδει Θεία Χάρη και αλλοιώνει τους σαρκικούς ανθρώπους και τους ελευθερώνει, από την σκλαβιά των παθών και τους πλησιάζει μ’ αυτόν τον τρόπο στον Θεό και σώζονται. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

«Μη φοβού! Διώξε τους φόβους που δυναστεύουν τη ζωή σου!». Μέσα από τα κείμενα που αφηγούνται ένα διαφορετικό οδοιπορικό στις πλαγιές του Άθωνα, ο συγγραφέας καταγράφει την σοφία των ασκητών και των Πατέρων, ως αντίδοτο στην καταδυνάστευση του φόβου που κυριεύει τον σύγχρονο άνθρωπο. Ένα βιβλίο αληθινό βάλσαμο! Γιατί και πώς ριζώνουν οι φόβοι στην ψυχή μας;

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button