Θεολογικός Λόγος

Μπορεί η επιστήμη να μας πει…;

Που οδηγεί η τεχνολογική πρόοδος;

Μπορεί η επιστήμη να μας πει, πώς ο μεγάλος προφήτης Ησαΐας 700 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού, προείπε τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του Χριστού; Να μας εξηγήσει την διορατική Χάρη που έχουν οι Άγιοι και να μας πει, με ποιες φυσικές μεθόδους απέκτησαν οι Άγιοι αυτή την Χάρη και πώς μπορούσαν μόλις έβλεπαν έναν άνθρωπο άγνωστο, αμέσως να καταλαβαίνουν την καρδιά του και να διαβάζουν τις σκέψεις του;

Μπορεί η επιστήμη να μας πει…

Υπάρχουν φαινόμενα, τα οποία η επιστήμη ποτέ δεν θα μπορέσει να τα εξηγήσει, γιατί δεν χρησιμοποιεί τις κατάλληλες μεθόδους. (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός)

Να μην καταφεύγετε στην ομοιοπαθητική ιατρική, γιατί είναι ένα μπερδεμένο πράγμα (ύπαρξη δαιμονικής ενέργειας), αλλά ούτε και στον βελονισμό γιατί είναι δαιμονικά πράγματα! (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Η ανάλυση σκοτώνει την αγάπη. Γι’ αυτό η επιστήμη είναι τόσο κρύα. Και γι’ αυτό δεν ομιλούν περί της ομορφιάς της γνώσης, αλλά μόνο περί της χρησιμότητας της γνώσης. (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Δεν υπάρχει καμμιά άλλη επιστήμη για τον άνθρωπο, εκτός από την επιστήμη της πίστεως. (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Σπουδάσαμε σχεδόν όλες τις επιστήμες, αλλά δεν μάθαμε την επιστήμη, να αποφεύγουμε την αμαρτία. (Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης)

Μπορεί η επιστήμη να μας πει, πώς ο μεγάλος προφήτης Ησαΐας 700 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού, προείπε τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του Χριστού; Να μας εξηγήσει την διορατική Χάρη που έχουν οι Άγιοι και να μας πει, με ποιες φυσικές μεθόδους απέκτησαν οι Άγιοι αυτή την Χάρη και πώς μπορούσαν μόλις έβλεπαν έναν άνθρωπο άγνωστο, αμέσως να καταλαβαίνουν την καρδιά του και να διαβάζουν τις σκέψεις του; Χωρίς να περιμένουν από τον επισκέπτη ερώτηση, έδιναν απάντηση σ’ αυτά που τον προβλημάτιζαν. Ας μας εξηγήσουν με ποιόν τρόπο προέλεγαν οι Άγιοι τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα τα οποία με τον καιρό πραγματοποιούνταν ακριβώς όπως τα είχαν προφητέψει. Μην σκανδαλίζεστε, όταν ακούτε αυτά που λένε κατά της πίστεως. Αφού αυτοί που τα λένε, δεν καταλαβαίνουν την ουσία της. Εσείς να θυμάστε πάντα την βασική αρχή που γνώριζαν πολύ καλά οι πρώτοι χριστιανοί: Αυτοί θεωρούσαν δυστυχισμένο τον άνθρωπο που γνωρίζει όλες τις επιστήμες, δεν γνωρίζει όμως τον Θεό. Και αντίθετα θεωρούσαν μακάριο αυτόν που γνωρίζει τον Θεό, έστω και να μην γνώριζε απολύτως τίποτα από τα ανθρώπινα… (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός)

Θα έρθει περίοδος, που εμείς οι άνθρωποι θα πατάμε ένα κουμπί και θα πετάμε. Δεν θα έχουμε ανάγκη από αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο. (Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης)

Οι σημερινοί άνθρωποι έκαναν ένα σωρό ανακαλύψεις και εφευρέσεις, τις οποίες όμως μεταχειρίζονται, για να καταστρέψει ο ένας τον άλλον. Η καταπληκτική αυτή τεχνολογική πρόοδος, έχει σχέση με την πρόοδο στην κακία. (Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος)

Τα γράμματα και οι επιστήμες, χωρίς την ηθική, την ευσέβεια και την αρετή, είναι άχρηστα και βλαβερά. Όταν όμως συμβαδίζουν με την ευσέβεια, την ηθική και την αρετή, τότε αποδίδουν μεγάλους καρπούς. (Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος)

Λόγοι Πίστεως και Αληθείας – Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως

Το βιβλίο «Λόγοι Πίστεως και Αληθείας» του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, περιλαμβάνει χαρισματικούς λόγους του αγίου Ιεράρχου που έχουν να προσφέρουν πολλά πνευματικά εφόδια. Από την μελέτη τους έχουμε πολλά να διδαχθούμε και να παραδειγματιστούμε από την μαρτυρική και αγιασμένη αναστροφή του νέου αυτού ομολογητού της πίστεως και αναργύρου θαυμαστού ιατρού Λουκά, Αρχιεπισκόπου της Κριμαίας.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button