Θεολογικός Λόγος

Μη φοβάσαι τις δυσκολίες

Καλύτερα να δυσκολευτείς εσύ, παρά να δυσκολευτεί ο άλλος εξαιτίας σου

Στις δυσκολίες δίνει εξετάσεις ο άνθρωπος. Μη φοβάσαι τις δυσκολίες. Εκεί φαίνεται αν έχει πραγματική αγάπη, θυσία. Και όταν λέμε θυσία, εννοούμε ότι την ώρα του κινδύνου δεν υπολογίζει τον εαυτόν του και σκέφτεται τους άλλους.

Μη φοβάσαι τις δυσκολίες

Όταν κάνουμε συνέχεια προσευχή, θα μας φωτίζει ο Θεός τι να κάνουμε κάθε φορά και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Θα το λέει ο Θεός μέσα μας. Θα βρίσκει τρόπους ο Θεός. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Ο άνθρωπος που έχει δώσει την καρδιά του στο Χριστό δεν υποφέρει, όσες δυσκολίες και να του συμβούν. Χαίρεται, είναι γεμάτος εσωτερική χαρά. Είναι δραστήριος, προσεκτικός. Δεν κάνει λάθη, ζημιές. Το μυαλό, τα χέρια, τα πόδια, όλα κινούνται από τη Χάρη του Θεού. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Μη φοβάσαι τις δυσκολίες. Να τις αγαπάς, να ευχαριστείς το Θεό γι’ αυτές. Κάποιο άγιο σκοπό έχουν για την ψυχή σου… (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Εάν μας δει ο Θεός να δεχόμαστε τα παρόντα δυσάρεστα με ευγνωμοσύνη, ή θα απομακρύνει τα λυπηρά, ή θα μας αμοίψει με τα μεγάλα στεφάνια της υπομονής. (Μέγας Βασίλειος)

Στις δυσκολίες δίνει εξετάσεις ο άνθρωπος. Εκεί φαίνεται αν έχει πραγματική αγάπη, θυσία. Και όταν λέμε θυσία, εννοούμε ότι την ώρα του κινδύνου δεν υπολογίζει τον εαυτόν του και σκέφτεται τους άλλους. Βλέπεις και η παροιμία λέει «ο καλός φίλος στην ανάγκη φαίνεται». Θεός φυλάξοι αν λ.χ. τώρα έπεφταν βόμβες, θα φαινόταν ποιος σκέφτεται τον άλλον και ποιος τον εαυτόν του. Όποιος όμως έχει μάθει να σκέφτεται μόνο τον εαυτόν του, σε μια δυσκολία πάλι τον εαυτόν του θα σκέφτεται και ο Θεός, δεν θα τον σκέφτεται αυτόν τον άνθρωπο. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Αν βρεθούμε και εμείς σε δυσκολία και δεν την αντιμετωπίσουμε πνευματικά, τότε θα πουν οι κοσμικοί για εμάς: «Πού είναι η προσευχή σας; Λέτε ότι προσεύχεστε, αλλά τί κάνετε;». Γινόμαστε ρεζίλι. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Καλύτερα να δυσκολευτείς εσύ, παρά να δυσκολευτεί ο άλλος εξαιτίας σου. Αυτή η δυσκολία σου, θα φέρει την ευλογία του Θεού. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Διαβάστε Επίσης

Να είστε με τον Χριστό, να ζείτε σύμφωνα με τις εντολές Του και να προσεύχεστε για να έχετε Θείες δυνάμεις και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες. Σήμερα, για να μπορέσει ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συναντά, πρέπει να έχει μέσα του τον Χριστό, από Τον οποίο θα παίρνει Θεία παρηγοριά, για να έχει κάποια αυταπάρνηση. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Χειροποίητη εικόνα Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button