Θεολογικός Λόγος

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός: Να κάνεις τρεις παρακλήσεις

Έκανα προσευχή και, με τη βοήθεια του Θεού, γινόμουν καλά

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός: Να κάνεις τρεις παρακλήσεις. Πρώτα στην Παναγία, μετά στην αγία Νίνα και την τρίτη στον άγιο Γεώργιο, και όλα θα πάνε καλά.

Εγώ αρρώσταινα πολύ σπάνια. Έκανα προσευχή και, με τη βοήθεια του Θεού, γινόμουν καλά. Όμως μια φορά αρρώστησα τόσο βαριά, που βασανίστηκα πάνω από ένα χρόνο. Προσευχόμουν πολύ, έκανα παρακλήσεις, σταυρωνόμουν με άγιο λάδι, αλλά τίποτα δεν με βοήθησε. Πήγα στον π. Γαβριήλ και παραπονέθηκα.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

– Δεν με βοηθάει τίποτα. Τι να κάνω; Εξαιτίας ποιας αμαρτίας μου έχω αυτή την αρρώστια;

– Δεν είναι από αμαρτία. Ο Κύριος σου υπενθυμίζει την αδυναμία σου. Ότι εσύ είσαι ένα τίποτα, που νομίζεις πως είσαι πολύ δυνατός! Τι νόμιζες;

Και ύστερα με καθησύχασε:

– Να κάνεις τρεις παρακλήσεις.

Πρώτα στην Παναγία, μετά στην αγία Νίνα και την τρίτη στον άγιο Γεώργιο, και όλα θα πάνε καλά.

Πράγματι. Έκανα όπως μου είπε ο Γέροντας κι έγινα καλά, παρόλο που και πριν έκανα συνέχεια παρακλήσεις, αλλά με την ευχή του π. Γαβριήλ με ελέησε ο Θεός.

Ένας ιερέας καυχιόταν ότι περπάτησε με ακρίβεια τη διαδρομή της αγίας Νίνας. Όταν πήγε στον π. Γαβριήλ, εκείνος του επισήμανε:

Διαβάστε Επίσης

– Καλό είναι να δεις τα προσκυνήματα της αγίας Νίνας, αλλά το να προσπαθείς να ακολουθήσεις ακριβώς τα χνάρια της δείχνει περηφάνια. Το κυριότερο δεν είναι να βαδίζεις τα μονοπάτια που εκείνη περπάτησε, αλλά να προσπαθείς να εφαρμόσεις όσα μας δίδαξε η αγία Νίνα. Με τη βοήθεια του Θεού, ο άγιος μπορεί να διασχίζει τέτοια μέρη, που ένας άλλος μπορεί να γκρεμοτσακιστεί.

Ο Άγιος Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός και Ομολογητής
1929-1995, Αθήνα 2013

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής

Ο π. Γαβριήλ ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος του Θεού, που δαπάνησε όλες του τις δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές, στην αγάπη του προς τον Θεό και τον άνθρωπο, δοξάζοντας την Ορθοδοξία. Ο π. Γαβριήλ σήκωσε τον βαρύ σταυρό της σαλότητας, της τελειότερης μορφής αγιότητας

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button