Ψυχωφελή

Με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας θα τα καταφέρεις

Όποιος έχει συντροφιά τον Χριστό και την Παναγία δεν είναι ποτέ μόνος του

Με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας θα τα καταφέρεις. Δεν είσαι μόνος, αγαπητέ, μην απογοητεύεσαι. Όποιος έχει συντροφιά τον Χριστό και την Παναγία δεν είναι ποτέ μόνος του.

Με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας θα τα καταφέρεις

Φίλε μου, σου εύχομαι να βρεις και να αγαπήσεις τον Θεό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, και σου το υπόσχομαι ότι θα νοιώθεις όμορφα.

Αντίθετα, χωρίς τον Θεό δεν έχει νόημα η ζωή μας. Λεγόμαστε «άνθρωποι» για να «θρώσκουμε» «άνω», για να στρεφόμαστε δηλαδή προς τον Θεό.

Ο Θεός αποκαλύφθηκε στην Αγία Γραφή. Είναι η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. «Τριάδα ομοούσιος και αχώριστος».

Ο σκοπός της ζωής μας είναι να ενωθούμε με τον Θεό. Να ενωθούμε όχι βέβαια με την ουσία Του, πράγμα πού είναι αδύνατο, αλλά με την άκτιστη ενέργειά Του, πού λέγουν οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Αλλά έτσι όπως είναι η καρδιά μας, γεμάτη από ακάθαρτα πάθη, δεν μπορούμε να ενωθούμε με τον Θεό, γιατί είναι αδύνατο ο πεντακάθαρος Θεός να ενωθεί με ακάθαρτο.

Εμπρός, λοιπόν, φίλε μου, ας αρχίσουμε αγώνα εναντίον των ακάθαρτων και αμαρτωλών παθών μας. Πέρα οι έχθρες και ο φθόνος, πέρα τα μίση και οι κακίες, πέρα τα σαρκικά πάθη. Έφαγε την νεολαία η ωμή σαρκικότητα και το σεξ.

Ο γάμος είναι καλός και ευλογημένος, δημιουργεί κοινωνία, η σαρκικότητα όμως δεν είναι.

Άρχισε, φίλε μου, αγώνα, για να απαλλαγείς από τις αμαρτίες σου και θα τα καταφέρεις με την βοήθεια τού Χριστού και της Παναγίας.

Διαβάστε Επίσης

Να αγαπάς πολύ την Παναγία μας και να προσεύχεσαι σ᾽ αυτήν με αυτήν την ωραία προσευχή: «Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε, Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά σου· ευλογημένη σύ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών».

Και στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να λες αυτή τη μικρή, αλλά δυνατή προσευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με».

Στο ξεκίνημά σου να βρεις τον Θεό και την πορεία σου σ᾽ αυτόν είναι απαραίτητο να βρεις ένα καλό πνευματικό πατέρα. Ενάρετο και μορφωμένο θεολογικά πνευματικό.

Δεν είσαι μόνος, αγαπητέ, μην απογοητεύεσαι. Όποιος έχει συντροφιά τον Χριστό και την Παναγία δεν είναι ποτέ μόνος του.

Δυσκολίες υπάρχουν πολλές στη ζωή, αλλά θα παλέψουμε. Εμείς περάσαμε τουρκιά και δεν λυγίσαμε. Έτσι και τώρα δεν θα λυγίσουμε με την κρίση, πού έγινε γενικό κακό για όλους μας.

Με την πίστη Χριστό και με την λεβεντιά του γενναίου Έλληνα θα παλέψουμε και θα νικήσουμε.

Ανήκεις, φίλε μου, στην οικογένεια τού Θεού, πού λέγεται ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Πρόσεχε μην σε περιπλέξουν οι αιρετικοί. Απ᾽ αυτούς οι χειρότεροι σήμερα είναι οι Προτεστάντες (Ευαγγελικοί), οι Παπικοί και η αίρεση τού Οικουμενισμού.

Ας πεθάνουμε γυμνοί στρώμα, ας μάς βάλουν μαχαίρι στο λαιμό, την ορθόδοξη όμως πίστη μας, πού είναι η αληθινή πίστη, να μην την αρνηθούμε ποτέ. Σου εύχομαι την ευλογία τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Παναγίας μας.

Μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Μία μοναδική συλλογή Παρακλητικών Κανόνων που έλειπε μέχρι σήμερα, πολλοί από τους Παρακλητικούς Κανόνες είτε δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και μάλιστα ολοκληρωμένοι, είτε είναι σπάνιοι και άγνωστοι.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button