Θεολογικός Λόγος

Η βιασύνη είναι του διαβόλου

Καλύτερα μια λογική βραδύτητα, από μια απερίσκεπτη βιασύνη

Η βιασύνη είναι του διαβόλου. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο μονομιάς, αλλά σε 6 μέρες; Για να μας διδάξει, ότι και εμείς οφείλουμε να μην είμαστε βιαστικοί στα έργα μας, αλλά να προχωρούμε βαθμιαία και με σύνεση. Αν για παράδειγμα προσεύχεσαι, μην τρέχει η γλώσσα σου…

Η βιασύνη είναι του διαβόλου

Ο Καλός Θεός, όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προσοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζονται οι άνθρωποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσότερο. Ο Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει… (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Σήμερα όλη αυτή η βιασύνη που μπήκε στον κόσμο, έκανε τους ανθρώπους ανυπόμονους. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Καλύτερα μια λογική βραδύτητα, από μια απερίσκεπτη βιασύνη. (Μέγας Βασίλειος)

Μην βιάζεσαι. Να μιλάς και να ενεργείς ήρεμα. Θα τα καταφέρεις. Ο εχθρός είναι που βιάζεται και μας ταράζει. (Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης)

Η βιασύνη είναι του διαβόλου. (Άγιος Ιερώνυμος)

Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο μονομιάς, αλλά σε 6 μέρες; Για να μας διδάξει, ότι και εμείς οφείλουμε να μην είμαστε βιαστικοί στα έργα μας, αλλά να προχωρούμε βαθμιαία και με σύνεση. Αν για παράδειγμα προσεύχεσαι, μην τρέχει η γλώσσα σου. Αν μελετάς το Ευαγγέλιο, μη σπεύδεις στο διάβασμα, αλλά συγκέντρωσε την προσοχή σου, σε κάθε λεπτομέρεια του ιερού κειμένου. Αν φτιάχνεις κάτι το υλικό, φτιάχνε το με αβίαστο τρόπο. Με τη δημιουργία του κόσμου σε 6 μέρες, ο Κύριος μας δίνει ένα παράδειγμα. Ας το ακολουθήσουμε… (Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης)

Δυστυχισμένος είναι εκείνος, που διαρκώς βιάζεται. Με την βιασύνη του, θα συναντήσει χιλιάδες εμπόδια στο δρόμο του, πλήθος δυσάρεστες εσωτερικές στενοχώριες, μυριάδες αιτίες για να εκνευριστεί. (Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης)

Διαβάστε Επίσης

Μην μοιάζουμε με τον γεωργό, που μόλις σπέρνει, θέλει αμέσως να θερίσει. (Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης)

«Η εν Χριστώ ζωή μου» είναι μία σειρά από ιερούς λογισμούς και προσευχές που κατέγραψε ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης στο πνευματικό του Ημερολόγιο. Το έργο αυτό αγαπήθηκε και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button