Θαύματα

Το θαύμα το ζούμε μέχρι σήμερα!

Αμέτρητες οι μαρτυρίες που αναφέρουν, ότι είδαν μπροστά τους, να προπορεύεται και να σκεπάζει τα Ελληνόπουλα, η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία...

Το θαύμα το ζούμε μέχρι σήμερα. Οι «λίγοι» και αδύναμοι Έλληνες έγιναν «λέοντες πυρ πνέοντες», κατατροπώνοντας τον εχθρό. Έβγαινε η κραυγή «ΑΕΡΑ», μέσα από την καρδιά τους, τρέποντας τον εχθρό σε άτακτη φυγή. Αμέτρητες οι μαρτυρίες που αναφέρουν, ότι είδαν μπροστά τους, να προπορεύεται και να σκεπάζει τα Ελληνόπουλα, η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία…

Το θαύμα το ζούμε μέχρι σήμερα!

Όταν το Όχι δεν είναι άρνηση

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Προϋπόθεση του θαύματος είναι η πίστη και προϋπόθεση της πίστης είναι η αγάπη.

Αυτά τα δύο εφόδια είχαν μαζί τους οι φαντάροι μας, όταν ξεκίνησαν για το μέτωπο του πολέμου τον Οκτώβριο του 1940.

Γνώριζαν ότι θα πολεμούσαν έναν πανίσχυρο εχθρό, ότι πήγαιναν σε βέβαιο θάνατο.

Πίστευαν όμως στο θαύμα γιατί ήταν οπλισμένοι με πίστη και αγάπη.

Γεμάτοι αισιοδοξία και θάρρος, με το χαμόγελο στα χείλη, αποχαιρετούσαν τις μανάδες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, δίνοντας την υπόσχεση της επιστροφής.

Και το θαύμα έγινε…

Οι «λίγοι» και αδύναμοι Έλληνες έγιναν «λέοντες πυρ πνέοντες», κατατροπώνοντας τον εχθρό. Έβγαινε η κραυγή «ΑΕΡΑ», μέσα από την καρδιά τους, τρέποντας τον εχθρό σε άτακτη φυγή.

Διαβάστε Επίσης

Αμέτρητες οι μαρτυρίες που αναφέρουν, ότι είδαν μπροστά τους, να προπορεύεται και να σκεπάζει τα Ελληνόπουλα, η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία.

Το θαύμα έγινε. Το θαύμα το έζησαν. Το θαύμα το ζούμε μέχρι σήμερα.

Ένα «ΟΧΙ» ύψωσαν σαν τείχος προστασίας οι πρόγονοί μας. Αυτό το ΟΧΙ που δεν ήταν όχι άρνησης, αλλά δήλωνε με εμφατικό τρόπο, πίστη στον Θεό, αγάπη για την Πατρίδα, αγώνα για την Ελευθερία.

Αυτή είναι η κληρονομιά μας, αυτός είναι ο πολύτιμος θησαυρός μας.

Πίστη στον Θεό,
Αγάπη για την Πατρίδα,
Αγώνας για την Ελευθερία.

Είμαστε κληρονόμοι και διάδοχοι ηρώων. Το ιστορικό καθήκον και το αίμα των προγόνων μας, μάς καλεί να μη μείνουμε μόνο στην ανάμνηση, αλλά στην μίμηση του ήθους και της σκέψης τους.

Ζήτω το Ελληνικό Έθνος! Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

† αρχ. Βαρθολομαίος Καθηγούμενος Ι. Μ. του Εσφιγμένου

«Ο Θεός γνωρίζει πότε και θα σας ελευθερώσει, όταν θα είσαστε εντάξει μεταξύ σας… Όταν θα έρθετε πίσω, εκεί θα είναι τα κλάματα… Θα μαυροφορήσει όλη η Κύπρος και θα γυρεύετε την πιο μικρή σπηλιά, την πιο μικρή τρύπα να τρυπώσετε. Θα γίνει μεγάλο κακό στην Κύπρο… Εσείς θα φύγετε, εγώ όμως θα μείνω… Θα πάνε μέχρις εκεί για να υπογράψουν συμφωνία (για το Κυπριακό), αλλά τελικά δε θα την υπογράψουν… Δε θα υπογράψουν τα χαρτιά… Το πρόβλημα όμως θα λυθεί από μόνο του…»

Μια σύγχρονη μαρτυρία


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button