Θεολογικός Λόγος

Τι σημαίνει ευσέβεια;

Όλοι πρέπει να φροντίσουν να έχουν ευσέβεια...

Όλοι πρέπει να φροντίσουν να έχουν ευσέβεια γιατί είναι η αρχή και το τέλος όλων των αρετών. Τι σημαίνει ευσέβεια;

Τι σημαίνει ευσέβεια;

Χαρακτηριστική ιδιότητα του αστεριού, είναι το φως του. Και χαρακτηριστική ιδιότητα εκείνου που σέβεται τον Θεό, είναι η αίσθηση της μηδαμινότητάς του και η ταπείνωση. (Όσιος Ησύχιος ο Πρεσβύτερος)

Όπως το φίδι αφήνει το υπόλοιπο σώμα και φροντίζει να διασώσει το κεφάλι του, έτσι και εσύ εάν παραστεί ανάγκη, μην διστάσεις να θυσιάσεις, είτε χρήματα, είτε σώμα, είτε την παρούσα ζωή, είτε όλα όσα έχεις, για να διατηρήσεις την ευσέβεια. Διότι εάν φύγεις από τούτο τον κόσμο, έχοντας ευσέβεια, όλα θα σου τα δώσει ο Θεός με μεγαλύτερη λαμπρότητα και το σώμα σου με μεγαλύτερη δόξα θα το αναστήσει πάλι και αντί χρημάτων, θα σου δώσει τα αγαθά, που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Τίποτα δεν συντελεί τόσο στην ευσέβεια της ψυχής, όσο η συμφορά, η δοκιμασία και η θλίψη που την κυρίευσε. Η θλίψη είναι η μητέρα της ευσέβειας. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Απόδειξη ευσεβείας είναι να έχει κανείς συνεχή μνήμη των Θείων πραγμάτων και με συχνές προσευχές να προσπαθεί να εξευμενίσει τον Θεό. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Ούτε ο νεκρός που ανασταίνεται δεν προσελκύει τόσο πολύ τον ειδωλολάτρη, όσο τον προσελκύει ο άνθρωπος που ζει ευσεβώς. Γιατί από τον αναστημένο θα εκπλαγεί, ενώ από τον ευσεβή, θα ωφεληθεί. Το θαύμα έγινε και έφυγε, ενώ η ευσέβεια παραμένει και συνεχώς καλλιεργεί την ψυχή του. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Ευσεβής είναι όχι εκείνος που ελεεί πολλούς, αλλά εκείνος που δεν αδικεί κανέναν. (Μέγας Βασίλειος)

Γνώρισμα των ευσεβών είναι να δίνουν στον καθένα που ζητάει. Γνώρισμα των ευσεβεστέρων είναι να δίνουν και σε εκείνον που δεν ζητάει. Αλλά το να μην διεκδικεί κάποιος, αυτό που του αφαίρεσαν και μάλιστα όταν έχει τη δύναμη, ε… αυτό είναι γνώρισμα μόνο των Αγίων. (Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος)

Διαβάστε Επίσης

Η ευσέβεια δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το να κάνει κανείς το θέλημα του Θεού. (Μέγας Αντώνιος)

Τι σημαίνει ευσέβεια; Το να έχουμε αληθινή και βιωματική σχέση με τον Θεό. (Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης)

Ευσέβεια είναι η με την βοήθεια της πίστεως μέριμνα, για σωστή ζωή. Η ευσέβεια είναι η πρώτη βάση, πάνω στην οποία πρέπει να θεμελιωθεί το οικοδόμημα της ενάρετης ζωής, καθώς χωρίς αυτήν, καμμία αρετή δεν κατορθώνεται. (Άγιος Νεκτάριος)

Ευσέβεια είναι δικαιοσύνη προς τον Θεό, δύναμη που αυξάνει την τιμή που οφείλει ο άνθρωπος προς τον Θεό, σωστή αντίληψη για τον Θεό, έντιμη στάση απέναντί του. Όλοι πρέπει να φροντίσουν να έχουν ευσέβεια γιατί είναι η αρχή και το τέλος όλων των αρετών. Η ευσέβεια είναι σοφία. Είναι θησαυρός αδαπάνητος. (Άγιος Νεκτάριος)

Δεν είναι δυνατόν να περάσουμε με ευσέβεια την σημερινή μέρα, εάν δεν την λογαριάσουμε, σαν την τελευταία μέρα της ζωής μας. (Άγιος Γρηγόριος Νύσσης)

Την ευσέβεια κυρίως χαρακτηρίζει η υπομονή, η σεμνότητα και η εγκράτεια. (Άγιος Κλήμης Αλεξανδρείας)

33άρι κομποσχοίνι με την ευχή

Χειροποίητο 33άρι κομποσχοίνι χεριού με την ευχή. Το μεταλλικό στοιχείο έχει δυο όψεις στη μία έχει την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελεήσόν με» και στην δεύτερη όψη έχει «Ιησούς Χριστός Νικά – ICXC NIKA». Το 33άρι κομποσχοίνι χεριού φοριέται συνέχεια και προσφέρει προστασία και ευλογία.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button