Θεολογικός Λόγος

Τι μας προφυλάσσει από τα πάθη;

«Εκείνος που απέβαλε τη φιλαυτία, που αποτελεί τη μητέρα όλων των παθών, με τη βοήθεια του Θεού, εύκολα θεραπεύει...»

Τι μας προφυλάσσει από τα πάθη; Ένας αδελφός ρώτησε το αββά Σισώη: «Τι να κάνω με τα πάθη και τους δαίμονες;» Και ο Γέροντας είπε: «Ο καθένας μας μπαίνει σε πειρασμό από την δική του επιθυμία». Αποφθέγματα για τα πάθη και τι θα μας προφυλάσσει…

Τι μας προφυλάσσει από τα πάθη;

Αποφθέγματα για τα πάθη και τι θα μας προφυλάσσει από τα πάθη

Μη ζητάς πνευματικό δάσκαλο που να ανέχεται τα πάθη σου διότι οδηγείσαι από αυτόν σε βαθύ λάκκο. (Μέγας Βασίλειος)

Εκείνος που απέβαλε τη φιλαυτία, που αποτελεί τη μητέρα όλων των παθών, με τη βοήθεια του Θεού, εύκολα θεραπεύει και τα λοιπά πάθη. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)

Υπόθεσε ότι είναι δώδεκα τα πάθη της ατιμίας. Αν ένα από αυτά, την υπερηφάνεια, αν την αγαπήσεις ολόψυχα, αυτή θα αναπληρώσει τον τόπο των υπόλοιπων έντεκα. (Άγιος Ιωάννης Σιναΐτης)

Ψυχή αμαρτωλή, αιχμάλωτη στα πάθη, δεν μπορεί να έχει ειρήνη και χαρά εν Κυρίω, έστω κι αν έχει όλα τα πλούτη της γης. (Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης)

Η συνεχής μελέτη των θείων Γραφών είναι το φως της ψυχής και μας προφυλάσσει από τα πάθη. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Ένας αδελφός ρώτησε το αββά Σισώη: «Τι να κάνω με τα πάθη και τους δαίμονες;» Και ο Γέροντας είπε: «Ο καθένας μας μπαίνει σε πειρασμό από την δική του επιθυμία». (Ευεργετινός Α´)

Διαβάστε Επίσης

Χαίρω για τα παθήματα που υποφέρω. (Κολ. α´ 24)

Γενικώς δε η ψυχή εκείνη που έχει προσδεθή διαπαντός με τον πόθον του κτιστού και που έχει συνηθίσει να χαίρεται και με τα εκεί κάλλη, δεν θα μεταβάλη την μεγάλην χαράν και την ευθυμίαν της εξ αιτίας των σαρκικών παθημάτων, αλλά αυτά που είναι λυπηρά εις τους άλλους θα τα κάμη πρόσθετη χαρά. (Μέγας Βασίλειος)

Αμαρτωλών Σωτηρία – Μοναχός Αγάπιος (Λάνδος)

Με το βιβλίον αυτό ωδηγήθησαν πολλοί χριστιανοί εις μετάνοιαν και έτυχον ψυχικής σωτηρίας. Έκδοσις εικονογραφημένη και με μεγάλα γράμματα.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button