Θαύματα

Θαύμα Αγίου Παϊσίου: Θεραπεύει δαιμονισμένο

Εντύπωση όμως κάνει η λεπτή συμπεριφορά του Γέροντα...

Θαύμα Αγίου Παϊσίου. Ο Άγιος Παΐσιος θεραπεύει δαιμονισμένο. Διαβάστε παρακάτω για την μεγάλη αγάπη που είχε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος για όλους τους ανθρώπους. Με την αγάπη και την θερμή του προσευχή κατάφερνε να διώχνει τα πονηρά πνεύματα από όσους βασανιζόταν.

Θαύμα Αγίου Παϊσίου: Θεραπεύει δαιμονισμένο

– Γέροντα, του είπε κάποιος άλλος επισκέπτης καθώς τον πλησίασε, είμαι δαιμονισμένος.
– Ε, όχι, του απαντά ο Πατήρ, κάποια επίδραση θα έχεις από έξω.
– Αλήθεια σου λέω, Γέροντα, συνεχίζει ο άνθρωπος, και αμέσως έπεσε κάτω, βγάζοντας αφρούς από το στόμα και όσα άλλα των ενεργουμένων υπό του Διαβόλου.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Πόνεσε πολύ ο Πατήρ που τον είδε έτσι, έκανε προσευχή και ξαλάφρωσε ο άνθρωπος από το δυσβάστακτο βάρος. Είπαν στην συνέχεια διάφορα για τον λόγο που επέτρεψε ο Θεός την παιδεία αυτή και την μεγάλη ωφέλεια που απεκόμισε όλη η οικογένειά του.

Εντύπωση όμως κάνει η λεπτή συμπεριφορά του Γέροντα, μέσα στην οποία κρύβεται η μεγάλη του αγάπη στο πονεμένο πλάσμα του Θεού.

Εμείς (ορισμένοι δηλαδή πνευματικοί), καλά να είναι ο άνθρωπος, άρρωστο θα τον βγάλουμε.

Κάποιον άλλον δαιμονισμένο τον πόνεσε πολύ. Τον έσφιξε στην αγκαλιά του και το δαιμόνιο έγινε άφαντο.

Δεν άντεξε την σφιχτή αγάπη του Γέροντα.

Άλλες φορές πάλι, για να μη μας ελέγχη κατά πρόσωπο – από λεπτότητα – ανέφερε αρετές άλλων μοναχών ή και πτώσεις, για να συνετισθούμε εμείς.

Α εωράκαμεν και ακηκόαμεν
Εκδόσεις Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος
Πρόμαχοι Αριδαίας
σελ. 192-193


Ἀπολυτίκιον Ἦχος α ́. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Τῶν Φαράσων τὸν γόνον, καὶ τοῦ Ἄθωνος κλέϊσμα, καὶ τῶν ἀπ᾿ αἰῶνος ὁσίων, μιμητὴν καὶ ἰσότιμον, Παΐσιον τιμήσωμεν πιστοί, τὸ σκεῦος χαρισμάτων τὸ μεστόν, ὡς φυλάσσοντα ἐκ πάντων τῶν λυπηρῶν, τοὺς πίστει ἀνακράζοντας, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.

Βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο «Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν – Οι Αναμνήσεις μου από τον Άγιο Παΐσιο». Ο Ιερομόναχος Παΐσιος έζησε κοντά στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη 24 ολόκληρα χρόνια και ήταν ένας εκ των πλησιεστέρων ανθρώπων του Πατρός. Στο βιβλίο ο Ιερομόναχος Παΐσιος, αποτυπώνει τα όσα έντονα και καθαρά αποτυπώθηκαν στη μνήμη του από αυτά που είδε και άκουσε απευθείας από τον Γέροντα.

Βρείτε το μοναδικό αυτό βιβλίο εδώ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button