Γέροντες και Διδαχές

Πως καταλαβαίνουμε αν κάποιος είναι πραγματικά φίλος;

«Πρέπει να δοκιμασθεί ένας άνθρωπος για να πεις ότι είναι φίλος»...

Πως καταλαβαίνουμε αν κάποιος είναι πραγματικά φίλος; Όπως μας εξηγεί μέσα σε λίγες μόνο λέξεις παρακάτω η Γερόντισσα Γαβριηλία μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος είναι πραγματικά φίλος μας εφόσον έχει το πνεύμα της θυσίας. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κάποιος να συναισθάνεται τον άλλο και να βλέπει πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό…

Πως καταλαβαίνουμε αν κάποιος είναι πραγματικά φίλος;

Γερόντισσα Γαβριηλία: «Πρέπει να δοκιμασθεί ένας άνθρωπος για να πεις ότι είναι φίλος».

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ερώτηση: Αδελφή μου, πως μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος είναι πραγματικά φίλος;

Γερόντισσα Γαβριηλία: Πρέπει να δοκιμασθεί πολύ ένας άνθρωπος για να πεις ότι είναι φίλος.

Πρέπει να δεις αν έχεις το πνεύμα της θυσίας. Όχι για σένα, αλλά γενικά για όλο τον κόσμο. Όταν δεις ότι ένας άνθρωπος δεν το έχει αλλά είναι εγωκεντρικός κι όλα τα γυρίζει γύρω από τον εαυτό του, τότε θα καταλάβεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για φίλος.

Θα έχεις προσέξει, ότι καμιά φορά λες π.χ. «Δεν ξέρεις, χτες είχα έναν τέτοιο πονοκέφαλο όλη μέρα, που δεν μπορούσα να διαβάσω»… «Αχ, κι εγώ, έτσι κι έτσι κι έτσι».

Κι έτσι, αρχίζει και λέει το δικό του, γιατί δεν τον ενδιαφέρει τόσο ο πονοκέφαλος σου, όσο αυτός τι έχει και γι’ αυτό δεν μπορεί να ακούσει εσένα ή οποιονδήποτε άλλον…

«Η ασκητική της αγάπης»

Απαντήσεις σε ερωτήματα Χριστιανών

Διακόσιες ερωτήσεις χριστιανών πάνω σε διάφορα ψυχωφέλιμα θέματα με τις αντίστοιχες απαντήσεις τους από τον γέροντα Ευστράτιο.

Διακόσιες ερωτήσεις


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button