Άγιος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής διώχνει τον πειρασμό

«Θέλω να μου το αποδείξεις, γερο-Ιωσήφ, αν έχεις παρρησία στον Θεό, διότι τόσο καιρό βασανίζομαι...»

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής διώχνει τον πειρασμό! Ο Ηγούμενος του είπε να κάνει Λειτουργίες και Αγιασμούς, αλλά πάλι συνεχίζονταν τα ίδια. Εκεί στο σπίτι του κηπουρού προηγουμένως έμεναν εργάτες, έγιναν κάποια σκάνδαλα και ο πειρασμός φαίνεται είχε δικαιώματα…

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής διώχνει τον πειρασμό

Ένας ιερομόναχος σε κάποιο Μοναστήρι που είχε το διακόνημα του κηπουρού και έμενε στο σπιτάκι του κήπου, άκουγε κάθε νύχτα να χτυπά το κουδούνι της πόρτας του κήπου και ξυπνούσε.

Στην συνέχεια άκουγε βήματα να κατεβαίνουν τα σκαλιά προς το υπόγειο και ένιωθε κάποιον να σκαλίζει τα εργαλεία και τα φυτοφάρμακα.

Τον άκουγε, αλλά και νοερώς τον έβλεπε σαν μία σκιά.

Αυτό συνέβαινε κάθε νύχτα και είχε μεγάλη στενοχώρια. Ύστερα άρχιζε να κουνιέται το σπίτι σαν να γινόταν σεισμός.

Όπως έμαθε ύστερα, μόνο εκεί συνέβαινε, ενώ στο Μοναστήρι όλα ήταν ήσυχα.

Ο Ηγούμενος του είπε να κάνει Λειτουργίες και Αγιασμούς, αλλά πάλι συνεχίζονταν τα ίδια. Εκεί στο σπίτι του κηπουρού προηγουμένως έμεναν εργάτες, έγιναν κάποια σκάνδαλα και ο πειρασμός φαίνεται είχε δικαιώματα.

Κατά θεία πρόνοια συνέβη να αποκτήσει εκείνο τον καιρό Λειψανάκι του γερο-Ιωσήφ του Σπηλαιώτου.

Με ευλάβεια το μετέφερε στον κήπο και παρακάλεσε: «Θέλω να μου το αποδείξεις, γερο-Ιωσήφ, αν έχεις παρρησία στον Θεό, διότι τόσο καιρό βασανίζομαι με την σκιά που την βλέπω και την ακούω, και με τον σεισμό».

Από το πρώτο βράδυ έπαψαν όλα. Από τότε βεβαιώθηκε ο κηπουρός ότι ο γερο-Ιωσήφ έχει παρρησία στον Θεό.

Διαβάστε Επίσης

Ο Όσιος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, κατά κόσμον Φραγκίσκος Κόττης, γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1897 στις Λεύκες του νησιού Πάρος από απλούς και φτωχούς αλλά ευλαβείς γονείς, τον Γεώργιο και την Μαρία Κόττη.

Ειδικά η μητέρα του Γέροντος ήταν πολύ πνευματικός άνθρωπος. Τόση ήταν η καθαρότητα του βίου της, ώστε ο Θεός τής αποκάλυψε με ένα θαυμαστό όραμα το μέλλον του γιου της Φραγκίσκου, μόλις το παιδί γεννήθηκε. Είδε έναν άγγελο ο οποίος κατέβηκε από ψηλά μέσα σε λαμπρότατο φως και πάνω σε μια πλάκα που κρατούσε έγραψε το όνομα του παιδιού. Απορημένη η μητέρα ρώτησε:

– Τι κάνεις εκεί; Γιατί γράφεις το όνομά του;
– Τον χρειάζεται ο Βασιλέας, απάντησε ο άγγελος.

Αργότερα, όταν πέρασε ο καιρός, η Μαρία κατάλαβε ότι ο επουράνιος Βασιλεύς καλούσε τον γιο της στον στρατό των επιγείων αγγέλων του, τον μοναχισμό.

Ο Όσιος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής υπήρξε πνευματικός του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, Γέροντος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Επίσης πνευματικά του παιδιά ήσαν οι Γέροντες Εφραίμ Φιλοθεΐτης, ιδρυτής 19 μοναστηριών στην Αμερική και ο παπα- Χαράλαμπος Διονυσιάτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button