Ψυχωφελή

Τι είναι το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων;

Τι δώρα πρέπει να προσφέρονται για το Ιερό Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων;

Τι είναι το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων; Η περίοδος της Νηστείας των Χριστουγέννων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδος νηστείας στην Ορθόδοξη Εκκλησίας.

Κατά την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων η Αγίας μας Εκκλησία τελεί καθημερινά και επί Σαράντα ημέρες Θεία Λειτουργία (Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων) υπέρ υγείας ζώντων και υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδελφών μας.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης αναφέρει σχετικά και τη Θεία Λειτουργία: «Στην Θεία Λειτουργία τελετουργείται η μυστική σχέσις του πιστού με τον Σωτήρα Χριστόν και κορυφώνεται στο υπέρτατο και πλέον φρικτό μυστήριο της Εκκλησίας μας, στην Θεία Ευχαριστία. Πόσο χαρίζει ευφροσύνη και παλμό στην καρδιά η σκέψις ότι όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί αποτελούν μια πνευματική βασιλεία του Θεού, ένα σώμα, ένα πνεύμα, ένα κλήμα με πολλά σταφύλια! Σ’ όλους βασιλεύει ο Ιησούς Χριστός και σ’ όλους ζει το Πνεύμα του Θεού. Θαυμαστή είναι η θεία Λειτουργία με την πλατιά εκείνη αγάπη, πού αγκαλιάζει όλο τον κόσμο, όχι μόνο τον επίγειο αλλά και τον ουράνιο».

Τα δώρα τα οποία πρέπει να προσφέρονται για το Ιερό Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων είναι τα εξής:

Ένα πρόσφορο το οποίο θα πρέπει να είναι ζυμωτό
Τρεις Λαμπάδες από αγνό κερί
Μοσχοθυμίαμα
Καρβουνάκια
Ελαιόλαδο
Κρασί (Νάμα)

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή…

Ἀπολυτίκιον Ἦχος δ’. Εορτής της Κατά Σάρκας Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως· ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν, Κύριε δόξα σοι.

Διαβάστε Επίσης

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button