Άγιον ΌροςΘαύματα

Θαυμαστό γεγονός στο Άγιον Όρος: Το πηγάδι της Μονής Δοχειαρίου

Τη νύχτα παρουσιάζονται οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ...

Θαυμαστό γεγονός στο Άγιον Όρος: Πως οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ ευεργέτησαν θαυματουργικά τους πατέρες της Μονής Δοχειαρίου, αποκαλύπτοντας τους πηγή νερού.

Θαυμαστό γεγονός στο Άγιον Όρος

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Όταν βασίλευε στο Βυζάντιο ο Ανδρόνικος Β’ Παλαιολόγος (1282-1328), οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ ευεργέτησαν θαυματουργικά τους πατέρες της Μονής Δοχειαρίου, αποκαλύπτοντας τους πηγή νερού.

Μέχρι τότε το νερό έφτανε στη μονή με αυλάκια, από τρία μίλια απόσταση, με αποτέλεσμα να μολύνεται και να προξενεί στους μοναχούς αρρώστιες, κυρίως πρηξίματα και ποδαλγίες. Συνάχθηκαν λοιπόν κι αποφάσισαν να σκάψουν βαθιά και να τοποθετήσουν μεγάλους σωλήνες, απ’ όπου θα περνούσε πια το νερό ασφαλισμένο.

Ανέθεσαν το έργο σ’ ένα μοναχό χτίστη, το Θεόδουλο, κι αυτός αποφάσισε να το βάλει την επόμενη κιόλας μέρα σ’ εφαρμογή.

Την ίδια νύχτα παρουσιάζονται οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Θεόδουλο, σε όνειρο, και του λένε:

– Γιατί κουράζεστε και ταλαιπωρείστε μάταια και εσύ και το μοναστήρι; Μάθε, πως το νερό βρίσκεται μέσα στη μονή.

Μόλις τ’ άκουσε εκείνος, του φάνηκε πως σηκώθηκε και είπε:

– Δείξτε μου, σας παρακαλώ, που είναι;

Τότε οι αρχάγγελοι τον πήραν απ’ το χέρι και τον πήγαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το πηγάδι. Ύστερα έσκαψαν μ’ ένα δικέλλι, έβγαλαν νερό κι έδωσαν στο Θεόδουλο να πιει. Ήπιε εκείνος και του φάνηκε πολύ γλυκό.

Αμέσως ξύπνησε. Κάλεσε τους μοναχούς και τους είπε:

Είδα απόψε στον ύπνο μου ότι ήρθαν οι δύο αρχάγγελοι, και μου είπαν πως υπάρχει νερό μέσα στο μοναστήρι. Ελάτε λοιπόν να σκάψουμε στο σημείο που μου έδειξαν.

Μόλις άρχισαν το σκάψιμο, φάνηκε η φλέβα του νερού. Σκάβοντας βαθύτερα, βρήκαν νερό εξαιρετικό. Δόξασαν το Θεό και τους αρχαγγέλους.

Το νερό αυτό της Μονής Δοχειαρίου υπάρχει μέχρι σήμερα και θεραπεύει κάθε ασθένεια σ’ όποιον θα πιει με πίστη.

Εμφανίσεις και θαύματα των Αγγέλων


Εμφανίσεις και θαύματα των Αγγέλων

Τι είναι οι άγγελοι; Πότε και γιατί δημιουργήθηκαν; Ποια είναι η φύση τους, ποιο το έργο τους, ποια η σχέση τους μ’ εμάς τούς ανθρώπους; Σ’ αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα έρχεται ν’ απαντήσει αυτό το βιβλίο, προσφέροντας συνάμα στους αναγνώστες του μιαν εντυπωσιακή συλλογή περιστατικών με εμφανίσεις και θαύματα των αγίων αγγέλων!

Βρείτε το βιβλίο εδώ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button