Άγιον Όρος

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους – ΒΙΝΤΕΟ

Ο σύγχρονος άνθρωπος που υποδουλώνεται στην φιλαρέσκεια, τον εγωισμό, την υπερβολή

Ξενάγηση στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και εικόνες από το εσωτερικό της Μονής. Αιώνες τώρα ο άνθρωπος υποτάσσει το εγώ του σε αυτή την εσχατιά, στην βορειοανατολική πλαγιά του Αγίου Όρους. Εδώ βρέθηκε να κοιμάται δίπλα σε μια βάτο το παιδί του μεγάλου Θεοδοσίου ο πρίγκιπας Αρκάδιος που σώθηκε από την Παναγία ενώ κινδύνευε από βέβαιο πνιγμό σε θαλασσοταραχή κοντά στο Όρος. Στο εγκαταλειμμένο μοναστήρι που σύμφωνα με την παράδοση έκτισε ο Μέγας Κωνσταντίνος και κατέστρεψε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης.

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους

Ο Μέγας Θεοδόσιος το επανίδρυσε από ευγνωμοσύνη στη Θεοτόκο. Τα ευρήματα πρόσφατων ανασκαφών δείχνουν να επιβεβαιώνουν την παράδοση.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Η παράδοση δέχεται ότι υπήρχε εδώ εκκλησία από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, έγινε μια καταστροφή επί Ιουλιανού του Παραβάτου και στη συνέχεια ο Μεγάλος Θεοδόσιος εξαιτίας ενός θαύματος που έκανε η Παναγία στον Αρκάδιο τον γιο του ξαναέκτισε πάλι την εκκλησία και η παράδοσης δέχεται ότι εδώ υπήρχε και ένα μοναστήρι μέχρι τις αρχές του 10ου αιώνα…

Τα φωτεινά πρόσωπα των μοναχών καθρεφτίζουν τη χαρά για την νέα ζωή. Μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις από την φιλαυτία, την πλεονεξία. Μια ζωή χωρίς αλαζονεία και έπαρση.

Ο σύγχρονος άνθρωπος που υποδουλώνεται στην φιλαρέσκεια, τον εγωισμό, την υπερβολή, την μόνιμη αγωνία της πλησμονής είναι δύσκολο να κατανοήσει το μεγαλείο που συνεπάγεται για τον μοναχό το να αφιερώσει τον εαυτό του στον Θεό ζώντας με νηστεία και εγκράτεια…

Στο κάτωθι βίντεο παρακολουθήστε την ξενάγηση στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου όρους, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3.


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button