Θεολογικός Λόγος

Γιατί ανησυχούμε για τον αντίχριστο;

Ο Αντίχριστος, επειδή είναι εχθρός του Θεού, επιθυμεί να χαθούμε όλοι...

Γιατί ανησυχούμε για τον αντίχριστο; Οι 2 μεγάλοι αντίχριστοι της εποχής μας είναι 2: ο ένας είναι ο πάπας και ο άλλος είναι ο Μωάμεθ.

Γιατί ανησυχούμε για τον αντίχριστο;

Ου έστιν η παρουσία κατ’ ενέργειαν του σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους και εν πάση απάτη της αδικίας εν τοις απολλυμένοις, ανθ’ ων την αγάπην της αληθείας ουκ εδέξαντο εις το σωθήναι αυτούς· και δια τούτο πέμψει αυτοίς ο Θεός ενέργειαν πλάνης εις το πιστεύσαι αυτούς τω ψεύδει, ίνα κριθώσι πάντες οι μη πιστεύσαντες τη αληθεία, αλλ’ ευδοκήσαντες εν τη αδικία. (Αυτού του ανθρώπου της ανομίας η παρουσία και η εμφάνιση, θα γίνει τότε με κάθε δύναμη, με σημεία και τέρατα ψευδή και διαβολικά, τα οποία θα ενεργεί ο διάβολος, που θα χρησιμοποιεί αυτόν σαν όργανόν του. Θα γίνει ακόμη η εμφάνισή του με κάθε μέσο και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήσει μεταξύ εκείνων που θα είναι προορισμένοι εξ αιτίας τους δια την απώλειαν, επειδή δεν δέχτηκαν να αγαπήσουν και να κάνουν κτήμα τους την αλήθεια, για να σωθούν. Και δια τούτο, θα παραχωρήσει ο Θεός να έρθει και να εκδηλωθεί σ’ αυτούς ενέργεια πονηρή, για να πιστέψουν αυτοί στο ψεύδος, και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά δέχτηκαν και ακολούθησαν με ευχαρίστηση και προθυμία την αδικία). (Προς Θεσσαλονικείς Β’ 2,9-12)

Οι 2 μεγάλοι αντίχριστοι της εποχής μας είναι 2: ο ένας είναι ο πάπας και ο άλλος είναι ο Μωάμεθ. (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Όταν βιώνουμε το Χριστό μέσα μας, δεν υπάρχει για μας αντίχριστος. Γι’ αυτό και σήμερα παιδί μου, επειδή δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας, ανησυχούμε για τον αντίχριστο. Εμείς να ενδιαφερόμαστε να έχουμε μια ζωντανή σχέση με το Χριστό και του αντιχρίστου, να μην του δίνουμε πολλή σημασία, διότι διαφορετικά εκείνος θα γίνει το κέντρο της ζωής μας και όχι ο Χριστός. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Ο Αντίχριστος, επειδή είναι εχθρός του Θεού, επιθυμεί να χαθούμε όλοι και αυτός ο τύραννος, θα χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να πάρουν όλοι τη σφραγίδα του θηρίου, μόλις θα έρθει για να παραπλανήσει όλο τον κόσμο. Να προσέχετε αδελφοί μου, τους διάφορους πονηρούς τρόπους που θα χρησιμοποιήσει το θηρίο. Η αρχή γίνεται από την κοιλιά, ώστε όταν κανείς βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού δεν θα έχει τροφές, θ’ αναγκαστεί να πάρει το σφράγισμα του Αντιχρίστου στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, όχι τυχαία, αλλά για να μην μπορεί ο άνθρωπος να κάνει με το δεξί του χέρι το σημείο του Σταυρού και να μην μπορεί να σημειώνει το Άγιο όνομα του Κυρίου στο μέτωπο. Επειδή ξέρει ο πανάθλιος, ότι όταν ο άνθρωπος σφραγισθεί με το σημείο του Σταυρού, ελευθερώνεται ο άνθρωπος απ’ τις δυνάμεις του διαβόλου. Γι αυτό το λόγο σφραγίζει το δεξί χέρι του ανθρώπου. (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος)

Οι εχθροί του αντιχρίστου, θα θεωρηθούν ταραξίες, εχθροί της κοινωνίας και της τάξης… Θα υποστούν και συγκεκαλυμμένες διώξεις και θα υποστούν σε σκληρές τιμωρίες και ποινές. Τα πονηρά πνεύματα, σκορπισμένα στην οικουμένη, θα προκαλούν στους ανθρώπους, μια γενικά εξαίρετη γνώμη για τον αντίχριστο, ένα γενικό ενθουσιασμό, μία ακαταδάμαστη στροφή σ’ αυτόν… (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος)

Ασκητικά Οσίου Εφραίμ του Σύρου

Σύντομος βίος του οσίου Εφραίμ του Σύρου και πλήθος γνωμικών και αποφθεγμάτων του για διάφορα θέματα της πνευματικής ζωής.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button