Γέροντες και ΔιδαχέςΠαναγία

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης – Ομιλία για την Παναγία

Ο άνθρωπος της εποχής, παιδιά μου, έχει χάσει τον στόχο του, έχασε τον προορισμό, έφυγε απ’ τη γραμμή της πλεύσεως προς τον Ουρανό και τρέχει ακατάσχετα...

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: Διότι ο άνθρωπος της εποχής, παιδιά μου, έχει χάσει τον στόχο του, έχασε τον προορισμό, έφυγε απ’ τη γραμμή της πλεύσεως προς τον Ουρανό και τρέχει ακατάσχετα. Που τρέχει; Δεν ξέρει που τρέχει. Εσκοτίσθη το μυαλό, έχασε κάθε ίχνος διακρίσεως και τρέχει ακατάσχετα μέσα…

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης – Ομιλία για την Παναγία

Ας έχομε, παιδιά μου, ελπίδα κι εμείς. Ας μη χάσομε την ελπίδα μας. Ας ελπίζομε ότι η Παναγία, πού μετεστάθη στον ουρανό, δεν μας εγκαταλείπει. Εδώ είναι και μας βοηθεί, εδώ είναι και μας προσέχει, εδώ και μας προστατεύει.

Αυτή, λοιπόν, μην την ξεχάσομε, γιατί είναι η μάνα μας η αληθινή, αυτή πού έφερε τη Ζωή στον κόσμο και σώζει τον άνθρωπο.

Σ’ Αυτήν και ημείς, με την ταπεινή μας αδυναμία, θα λέμε πολλές φορές την ημέρα: «Δέσποινα Παναγία μας, έλα και σώσε μας, γιατί χανόμεθα. Έλα, Εσύ είσαι η δύναμις η θεϊκή».

Και βλέπεις και βλέπομε ότι η Παναγία, όταν με την καρδιά μας και με την ψυχή μας, με ειλικρίνεια στην καρδιά και με πίστη σταθερή, πούμε και επικαλεσθούμε το όνομά Της το άγιον («Έλα, Δέσποινα του κόσμου, και σώσε μας, γιατί χανόμεθα»), αλλά με την καρδιά μας, παιδιά, θα το εκφράζομε και με τη σκέψη την αληθινή της πίστεως, τότε η Παναγία μας δεν θα μας εγκαταλείψει, μέχρι τέλους θα βρίσκεται εδώ, μέσα σ’ αυτόν τον ταλαίπωρο κόσμο της εποχής.

Διότι ο άνθρωπος της εποχής, παιδιά μου, έχει χάσει τον στόχο του, έχασε τον προορισμό, έφυγε απ’ τη γραμμή της πλεύσεως προς τον Ουρανό και τρέχει ακατάσχετα.

Που τρέχει; Δεν ξέρει που τρέχει. Εσκοτίσθη το μυαλό, έχασε κάθε ίχνος διακρίσεως και τρέχει ακατάσχετα μέσα στην κακία, εκεί πού θα φθάσει στο τέλος.

Γιατί είναι και γεγονός ότι βρίσκεται στους εσχάτους καιρούς το ανθρώπινο γένος. Εμείς οι χριστιανοί, πού λεγόμεθα, ας προσέξομε, παιδιά μου.

Ας συνέλθομε λίγο και να εγκολπωθούμε μέσα στην καρδιά μας και να πούμε:

Είδαμε αυτή τη ζωή, και αυτή η ζωή οδηγεί τον άνθρωπο προς την καταστροφή. Μπορούμε, όταν το θελήσομε, να γυρίσομε πίσω, στην Παρθένο, και να την παρακαλέσομε θερμώς.

Διαβάστε Επίσης

Η Παναγία μας πάλι θα δείξει τη Χάρη πού έχει από τον Κύριο και θα βοηθήσει και θα σώσει ακόμα μια φορά τούς χριστιανούς αυτής της εποχής πού θα την επικαλεσθούν και θα πουν:

«Παναγία Δέσποινα, σώσε μας, γιατί χανόμεθα».

Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης

Πολυσέλιδο βιβλίο εδώ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
πηγή
«Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης»
Back to top button