Γέροντες και Διδαχές

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: Με οδήγησε ο Άγγελος μου στις πύλες της Κολάσεως

Μία φοβερή εμπειρία του γέροντα!

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης – Πήγε στην Κόλαση και την είδε. Παρακάτω διαβάστε πως ο φύλακας Άγγελος του Γέροντα τον οδήγησε στις πύλες της Κολάσεως και είδε τους κολασμένους πως ζουν. Μία φοβερή εμπειρία του γέροντα…

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: Με οδήγησε ο Άγγελος μου στις πύλες της Κολάσεως

Κάποτε πού ήταν στην Αιδηψό και έκανε μπάνια, ξυπνούσε από τις 3 τα χαράματα και προσευχόταν. Ένα πρωί διηγήθηκε ότι την προηγούμενη βραδιά τον επισκέφθηκαν γνωστοί κεκοιμημένοι, οι όποιοι τού έδωσαν τα ονόματα τους, για να προσευχηθεί.

Ένας από αυτούς κάθισε δίπλα του στο κρεβάτι και ήταν τόσο παγωμένος, πού μετά έκανε 5 ώρες να συνέλθει από το ψύχος.

«Ήταν, λες και τον είχαν βάλει στην κατάψυξη…»

Από τότε έλεγε ότι θα προσευχηθεί στον Θεό, για να του δείξει πώς ζουν οι δίκαιοι και πώς ζουν οι άνθρωποι οι οποίοι πάνε στην Κόλαση, δηλαδή εκείνοι πού σώζονται και εκείνοι πού βρίσκονται μακριά από τη Χάρη του Θεού.

Έπειτα από ένα χρόνο δυνατής προσευχής, ο Θεός του έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Σε μία από τις συναντήσεις με πνευματικά του παιδιά στη Μονή Δαδίου (27-7-2002), ρώτησε μετά τη θεία Λειτουργία του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος αν γνωρίζουν τί είναι Κόλαση. Κάποιος τού απάντησε:

-Γέροντα, γνωρίζουμε ότι η Κόλαση, όπως διηγείται το Ευαγγέλιο, είναι ο χώρος όπου πηγαίνουν οι άνθρωποι πού δεν αγάπησαν τον Θεό και δεν τήρησαν τις εντολές Του. Και έχουμε αυτή την πληροφορία επίσης από τους Πατέρες.

-Ναι, άλλα αυτά είναι θεωρητικά, απάντησε. Εγώ θα σας πω την εμπειρία πού είχα, όταν πριν από λίγο καιρό με οδήγησε ο Άγγελος μου στις πύλες της Κολάσεως και είδα εκεί τούς κολασμένους πώς ζουν. Και εις απόδειξιν αυτού, σας δείχνω το σημάδι στο χέρι μου. Αυτό το σημάδι το έπαθα, όταν βρέθηκα στις πύλες της κολάσεως.

Σαν να έφυγε η φωτιά από τον πύρινο ποταμό και μου δημιούργησε ένα μικρό έγκαυμα, για να καταλάβω ότι αυτό το οποίο μού συμβαίνει δεν είναι ψέματα, ούτε όραμα, ούτε ψευδαίσθηση, άλλα μια πραγματικότητα, την οποία με βοήθησε ο Άγιος Άγγελος μου να τη δεχτώ, να την κατανοήσω καλύτερα, να την πιστέψω περισσότερο, και να σας τη διηγηθώ…

Διαβάστε Επίσης

Και τους αφηγήθηκε πώς είδε τους ανθρώπους πού βρίσκονται στην Κόλαση, να κολυμπούν μέσα σ’ έναν πύρινο ποταμό, ενώ το σημάδι πού απέκτησε, σαν μια ουλή, ήταν λίγο πιο πάνω από τον καρπό του.

Στη συζήτηση επάνω, είπε και τα έξης:

– Ο κάθε άνθρωπος από εσάς έχει έναν Άγγελο πού τον συνοδεύει. Αλλά προσέξτε, παιδιά, Άγγελο έχουν μόνο οι βαπτισμένοι. Οι αβάπτιστοι δεν έχουν Άγγελο φύλακα.

Τον φύλακα Άγγελο τον παίρνουμε τη μέρα της βαπτίσεώς μας. Αν προσευχηθείς σ’ αυτόν, θα σου φανερωθεί. Αλλά έχεις και δαίμονες δίπλα σου, να το ξέρεις. Να προσέχεις.

Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης
Ο Πνευματικός της Μονής Δαδίου
Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος
Εκδόσεις Κυριακίδη


Μοναστηριακά Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια μας. Τα μοναδικά εργόχειρα φιλοτεχνούνται από μοναχούς ή μοναχές και φτιάχνονται σύμφωνα με την μοναστική παράδοση και προσφέρουν προστασία και ευλογία.

Βρείτε Μοναστηριακά Εργόχειρα εδώ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button