Γέροντες και Διδαχές

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Η νοερά προσευχή είναι μυροδοχείο

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με...

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Η νοερά προσευχή είναι μυροδοχείο. Το ανοίγεις, το γέρνεις και χύνεται μύρον, πληρούται ευοσμίας ο τόπος.

Το όνομα του Ιησού, η νοερά προσευχή είναι, λέγουν οι άγιοι Πατέρες, μυροδοχείο. Το ανοίγεις, το γέρνεις και χύνεται μύρον, πληρούται ευοσμίας ο τόπος.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Βοάς το «Κύριε Ιησού Χριστέ» και αναδίδεται η ευωδία του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνεις «άρραβωνα Θείου Πνεύματος».

Διότι «το Άγιον Πνεύμα συμπάσχον ημίν εποφοιτά» και «προτρέπεται εις έρωτα πνευματικής προσευχής». Μάλιστα προσεύχεται και αυτό, αντί δι’ ημάς πού ξεχνούμε, και αναλαμβάνει τα υστερήματά μας, τας ακαθαρσίας ημών, την πτωχείαν της υπάρξεώς μας.

Διότι είμεθα έκαστος ναός Θεού και, όταν προσευχώμεθα, γινόμεθα ιερουργοί μεγάλου μυστηρίου.

Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης μας λέει: «Όταν ακούωμεν θυμιατό να κτυπάη, ας ενθυμηθούμε ότι ναός είμεθα ημείς και ας νοιώθωμεν νοερώς ότι θυμιάζομεν τον Χριστόν, πού είναι μέσα εις ημάς, και έτσι να προσκυνώμεν ταύτην την σκηνήν του Αγίου Πνεύματος».

Ταξίδι με την ευχή

Δύο σύγχρονοι προσκυνητές αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα μακρύ οδοιπορικό. Ξεκινούν από τις ερήμους της Αιγύπτου και ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο Άγιον Όρος… συλλέγοντας μέσα από τα μοναστήρια πλήθος γνώμες σύγχρονων πατέρων και μητέρων σχετικά με την νοερά προσευχή του Ιησού.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button