Θαύματα

Θαύματα Αγίου Γερασίμου – Θεραπεία Δαιμονιζόμενου

Κατά την ώρα εκείνη, ο Εφημέριος εξόρκιζε συνέχεια και τοποθέτησε επάνω στο στήθος του νέου τον Τίμιο Σταυρό...

Θαύματα Αγίου Γερασίμου. Διαβάστε ένα από τα πολλά θαύματα που έκανε ο Άγιος Γεράσιμος Κεφαλλονιάς. Ο Άγιος θεράπευσε δαιμονιζόμενο και τον απάλλαξε από το φοβερό δαιμόνιο. Ο θεραπευμένος νέος πλέον τελείως υγιείς θυμόταν…

Θαύματα Αγίου Γερασίμου – Θεραπεία Δαιμονιζόμενου

Ένα θαύμα του Αγίου Γερασίμου της Κεφαλονιάς σε νεαρό που ταλαιπωρούνταν από δαιμονικό πνεύμα.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Από τον περασμένο Μάιο είχε προσβληθεί από πονηρό πνεύμα ο μαθητής της Ζ’ τάξης του Γυμνασίου Λευκάδος Γ.Ν.Κ., κάτοικος του χωριού Βαθύ του Μεγανησίου Λευκάδος.

Μια μέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την ώρα που διαβάζονταν από τον Εφημέριο της Ιεράς Μονής Ιερέα Σπυρίδωνα Λιναρδάτο, ευχές κατά των πονηρών πνευμάτων ο νέος ταράχτηκε και ταυτόχρονα έβγαλε φοβερές κραυγές και είπε: «Γεράσιμε με έκαψες. Που θα με ρίξεις; Τι θα με κάνει ο Κύριός σου; Που θα με βάλει; Εγώ είμαι η λεγεώνα που με διέταξε ο Κύριος να μπω στους χοίρους».

Κατά την ώρα εκείνη, ο Εφημέριος εξόρκιζε συνέχεια και τοποθέτησε επάνω στο στήθος του νέου τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο ο Άγιος Γεράσιμος έφερε μαζί του και χρησιμοποιούσε σε όλη του τη ζωή.

Ο άτυχος νέος δάγκωνε συνεχώς τον Τίμιο Σταυρό και με κραυγές έλεγε: «Ο Σταυρός είναι το όπλο το αήττητο, το δίκοπο μαχαίρι».

Επιμένοντας ο Ιερέας για να απαλλαγή ο νέος από το φοβερό δαιμόνιο, άκουγε τις φωνές του ότι θα φύγει την επόμενη μέρα.

Πραγματικά κατά την Θεία Λειτουργία της επόμενης μέρας και αφού προηγουμένως ο νέος που είχε το δαιμόνιο έπεσε αναίσθητος μετά από μεγάλη ταραχή και φρικτών κραυγών μπροστά από την Ιερή Λάρνακα του Αγίου:

«Γεράσιμε, Γεράσιμε με έσκασες. Είμαι ο δαίμων των δαιμόνων, με έσκασες, με τσάκισες, ανοίξτε το παράθυρο να φύγω», και κατευθείαν απαλλάχτηκε από το δαιμόνιο.

Ο θεραπευμένος νέος πλέον τελείως υγιείς θυμόταν όλα τα παραπάνω και σε ερώτηση του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερμανού, πως κατόρθωσε να τα θυμάται όλα αυτά που του έγιναν απάντησε:

«Τα θυμάμαι όλα με ακρίβεια αλλά πως γίνεται αυτό και τα θυμάμαι δεν ξέρω να σας εξηγήσω».

«Χαίρε πληγή δαιμόνων ανίατος».

Ο παραπάνω θεραπευμένος είναι πολύ καλά στην υγεία του και έγινε δε ένας άξιος ιερέας ο οποίος έχει αποκτήσει την αγάπη και την εκτίμηση του ποιμνίου του.


Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θανατώνεται πάνω στον σταυρό και με αίμα Του εξαγιάζει τον Σταυρό. Γίνεται τίμιος, ζωηφόρος και ζωοποιός, όπλο κατά του διαβόλου. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με το σημείο του Σταυρού σφραγίζουμε το σώμα μας, τα σπίτια μας, τα πράγματά μας, τους χώρους της εργασίας μας, τα πάντα.

Βρείτε Μοναδικούς Αγιορείτικους Σταυρούς εδώ


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
πηγή
Εφημερίδα «Πελοπόννησος» - 16/10/1949
Back to top button