Ψυχωφελή

Μόρφου Νεόφυτος: Κυριακή η μέρα που Αναστήθηκε ο Κύριος

«Θέλουν ν’ ανατρέψουν τον εορταστικό νόμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Και υπάρχει σχέδιο σιγά σιγά να έχουμε ένα Πάσχα...»

Μόρφου Νεόφυτος: Κυριακή η μέρα που Αναστήθηκε ο Κύριος. Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμη και αυτοί οι Αρχιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος της εσυμφώνησαν το Πάσχα να γίνει και η λειτουργία του Πάσχα όταν λέμε Πάσχα να γίνει ώρα 21:00. Εάν ξεκινήσουν ώρα 21:00 ώρα 23:00 θα είναι τελειωμένη. Άρα θα εορτάσουν το Πάσχα την δεύτερη μέρα. Όταν ακόμα ο Χριστός ευρίσκεται εν τω Άδη…

Κυριακή η μέρα που Αναστήθηκε ο Κύριος

Αναστάσιμα να είναι τα έτη μας παρόλον που οι άρχοντες του κόσμου τούτου δυσκολεύουν με τα μέτρα που έχουν επιβάλει τον λαό μας στο να αισθανθεί έτη και έτη εκτυπώτερον την Ανάσταση του Κύριου μας.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ως να μην θέλουν να ζήσει ο λαός μας εκτυπώτερον, δυνατά δηλαδή την Ανάσταση. Γιατί ένας που ζει την Ανάσταση μπορεί να κάνει και επανάσταση!

Και το φοβούνται αυτό οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων. Και επειδή απ’ ότι φαίνεται μερικοί των σκοτεινών δυνάμεων θέλουν να εορτάσουν οι Ορθόδοξοι το Πάσχα τους όχι την ημέρα που πρέπει την τρίτη ημέρα δηλαδή ημέρα Κυριακή, γι’ αυτό και ονομάστηκε «μια των σαββάτων» όπως λέει το ευαγγέλιο Κυριακή.

Είναι η μέρα που Αναστήθηκε ο Κύριος.

Την ημέρα που Αναστήθηκε ο Κύριος πρέπει να γίνει και η εορτή της Αναστάσεως Του. Μάλιστα η Ανάσταση Του όπως ακούσατε και σήμερα και πάντοτε ακούγεται εδώ στον Οίκο το απολυτίκιο του Αγίου Λαζάρου «Τὴν κοινὴν Ἀνάστασιν πρὸ τοῦ σοῦ πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἤγειρας τὸν Λάζαρον…» είναι πιστοποιητικό ότι όπως ανάστησε τον Λάζαρο θα μας αναστήσει και μας.

Κανείς δεν θα μείνει μέσα στον τάφο.

Προοπτική μας είναι η αιώνια ζωή. Αυτή είναι η προοπτική μας. Φτάνει να το θέλουμε. Ο Θεός το θέλει. Εμείς το θέλουμε;

Υπάρχουν όμως άνθρωποι σκοτεινοί. Άλλων θρησκειών, άλλων δοξασιών, μασονικών στοών, εωσφοριστές, σατανιστές, φανατικοί σιωνιστές όχι όλοι οι Εβραίοι μερικοί. Που θέλουν να επιφέρουν σύγχυση στις εορτές ιδιαιτέρως των Ορθοδόξων. Γιατί των Ορθοδόξων;

Γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μία και μοναδική αληθινή εκκλησία.

Το Θεανθρώπινο σώμα του Σωτήρος Χριστού. Και επειδή φέτος ιδιαιτέρως έπεσε το Πάσχα των Εβραίων το λεγόμενο Φάσχα όχι Πάσχα, Φάσχα έτσι λέγεται. Να είναι ημέρα Πρωτομαγιά και το δικό μας Πάσχα όρισαν οι Πατέρες οι τριακόσιοι δέκα και οχτώ Θεοφόροι Πατέρες της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου να εορτάζεται πάντοτε μετά το νομικόν Φάσχα των Εβραίων το ημέτερων Πάσχα των Ορθοδόξων κάνουν ότι μπορούν σε διάφορες χώρες να μη γίνει ο εορτασμός του Πάσχα την ημέρα ή και την ώρα που πρέπει.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμη και αυτοί οι Αρχιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος της εσυμφώνησαν το Πάσχα να γίνει και η λειτουργία του Πάσχα όταν λέμε Πάσχα να γίνει ώρα 21:00. Εάν ξεκινήσουν ώρα 21:00 ώρα 23:00 θα είναι τελειωμένη.

Άρα θα εορτάσουν το Πάσχα την δεύτερη μέρα. Όταν ακόμα ο Χριστός ευρίσκεται εν τω Άδη.

Θέλουν ν’ ανατρέψουν τον εορταστικό νόμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Και υπάρχει σχέδιο σιγά σιγά να έχουμε ένα Πάσχα πρώτα με τους Καθολικούς και ύστερα και με τους Εβραίους. Για να οδηγήσουν έτσι τον λαό σε μια Πανθρησκεία πριν την παγκόσμιο δικτατωρία.

Αυτά όταν τα λέγαμε μας έλεγαν συνωμοσιολόγους. Τώρα σιγά σιγά τα σχέδια τους αποκαλύπτονται. Δεν μπορούν να μην αποκαλυφθούν οι στόχοι τους ποιοι είναι…

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το κήρυγμα του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ θεία Λειτουργία τὸ Σάββατο τοῦ Λαζάρου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίας Βαρβάρας τῆς κοινότητος Οἴκου Μαραθάσας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (24.4.2021).


Προφητείες Αγίου Κοσμά για την Ελλάδα

«Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχη αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου».

«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».

Εδώ οι προφητείες του Αγίου Κοσμά


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button