Θεολογικός Λόγος

«Δεν υπάρχει Θεός» – Περί αθεΐας

Οι άνθρωποι σήμερα, έκαναν τον εαυτόν σου θεό...

Κάνεις λάθος φίλε μου, όταν λες: Δεν υπάρχει Θεός! Ορθότερο θα ήταν αν έλεγες: Εγώ δεν έχω Θεό! Οι άνθρωποι θέλουν να ζουν σύμφωνα με το δικό τους θέλημα και γι’ αυτό λένε πως δεν υπάρχει Θεός, βεβαιώνοντας έτσι μάλλον πως υπάρχει.

Δεν υπάρχει το θεμέλιο και πώς στέκεται η οικοδομή; Δεν υπάρχει ο ναυπηγός και πώς συναρμολογήθηκε το πλοίο; Δεν υπάρχει ο οικοδόμος και πώς έγινε το σπίτι; Δεν υπάρχει ο Δημιουργός και πώς η καλλονή των κτισμάτων μαρτυρεί Τον κτίστη; Αν δεν υπάρχει Θεός, τί δουλειά έχεις μέσα στα δημιουγήματα του Θεού; Στο σπίτι του Θεού μένεις και αρνείσαι τον Νοικοκύρη του σπιτιού; Ή δώσε το ενοίκιο, δηλαδή την ευχαριστία σου ή έβγα από το σπίτι, γιατί καπνίζεις το σπίτι, με το χνώτο της βλασφημίας σου… Δεν υπάρχει πιο ανόητος ανθρώπος από εκείνον, που ισχυρίζεται ότι η δημιουργία έγινε χωρίς την παρουσία του Θεού. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Ακόμη και οι άθεοι πιστεύουνε στον θεό, όχι στον Θεό, αλλά στην σάρκα, στα πάθη, στην ύλη, όλοι κάτι λατρεύουνε… Σ’ αυτό που λατρεύει κανείς, σ’ αυτό δουλεύει. Δηλαδή είσαι πόρνος, είσαι άνθρωπος της σάρκας, δουλεύεις για την σάρκα, για την ύλη. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Αρνούνται το Θεό, όσοι έχουν συμφέρον να μην υπάρχει. (Ιερός Αυγουστίνος)

Οι άνθρωποι σήμερα, έκαναν τον εαυτόν σου θεό, γι’ αυτό και κατέληξαν να είναι άθεοι… (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)

Πολλοί άνθρωποι λένε σήμερα, πως δεν υπάρχει Θεός. Μιλούν έτσι, γιατί στην καρδιά τους ζει υπερήφανο πνεύμα που τους υποβάλλει ψέματα, εναντίον της Αλήθειας. (Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης)

Οι άνθρωποι θέλουν να ζουν σύμφωνα με το δικό τους θέλημα και γι’ αυτό λένε πως δεν υπάρχει Θεός, βεβαιώνοντας έτσι μάλλον πως υπάρχει. (Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης)

Κάνεις λάθος φίλε μου, όταν λες: Δεν υπάρχει Θεός!

Ορθότερο θα ήταν αν έλεγες: Εγώ δεν έχω Θεό! Μην μιλάς σαν τον άρρωστο που λέει, ότι δεν υπάρχει πουθενά υγεία. Μην μιλάς σαν τον ζητιάνο που λέει, ότι δεν υπάρχει χρυσάφι στη γη. Μα χρυσάφι υπάρχει, εκείνος δεν έχει χρυσάφι. Οι άθεοι μοιάζουν με τον παλιάνθρωπο που λέει: «Δεν υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο», ενώ έπρεπε να λέει: «Εγώ δεν έχω ίχνος καλοσύνης μέσα μου». Κάνουν λάθος οι άθεοι, όταν διακηρύττουν, ότι δεν υπάρχει Θεός! Γιατί όταν κάτι δεν το έχεις εσύ και δεν το γνωρίζεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά και ότι δεν το έχει κανείς! Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς εκ μέρους όλου του κόσμου; Ποιός σου έδωσε την άδεια, να διακηρύττεις, ότι την δική σου αρρώστια, την έχουν όλοι; (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Θέλω να ΖΗΣΩ μαζί σου!

Θέλω να ζήσω με τον Θεό, να τον γνωρίσω καλύτερα. Θέλω να μάθω να προσεύχομαι, να μιλάω με τον Θεό, να πηγαίνω στην εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά πράγματα. Μου φαίνονται κάπως δύσκολα…

Τι σημαίνει ζωή με τον Θεό;


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button