Άγιος Γέροντας Παΐσιος

Άγιος Γέροντας Παΐσιος – Σημεία των καιρών

Μετά από την μπόρα τη δαιμονική, θα έλθει η λιακάδα η θεϊκή...

Άγιος Γέροντας Παΐσιος – Σημεία των καιρών. Απορώ! δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για της ερμηνείες του μυαλού τους; Κι αν επιβοηθούν τον αντίχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια;

Άγιος Γέροντας Παΐσιος – Σημεία των καιρών

Πίσω από το κοσμικό πνεύμα της σημερινής “ελευθερίας” της έλλειψης σεβασμού στην Εκκλησία του Χριστού, στους μεγαλύτερους, γονείς και διδασκάλους, που έχουν φόβο θεού, κρύβεται η πνευματική σκλαβιά, το άγχος, και η αναρχία που οδηγούν τον κόσμο στο αδιέξοδο, στην ψυχική και σωματική καταστροφή.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα “κάρτας εξυπηρετήσεως” ασφαλείας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντίχριστου. “Αποκ. Ιωάννου κεφ. ιγ’ 16 ίνα δωσουσιν αυτοις χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς η επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύναται αγορασαι η πωλησαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ωδε η σοφία εστιν. ο έχων νουν ψηφίσατε τον αριθμόν του θηρίου. αριθμός γαρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτού χξς” =666.

Μετά από την μπόρα τη δαιμονική, θα έλθει η λιακάδα η θεϊκή.

Ο Άγιος Ανδρέας ο Καισαρείας γράφει τα εξής. “Περί του μιαρου ονόματος του αντίχριστου.” Και την μεν ακρίβεια της ψήφου, ως και τα λοιπά τα περί αυτού γεγραμμένα, ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νηφουσιν… …αλλ’ουκ ευδοκησεν η θεια χάρις εν θεια βίβλο του λυμεωνος όνομα γραφηναι. ως εν γυμνασιας δε λογω πολλά εστίν ευρειν….” Αγίου Ανδρέου Καισαρείας, εξήγησης εις την Ιωαννου Αποκ. σελ 341-42, κεφ. ΛΗ.

Το παράξενο όμως, και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκτός που δίνουν δικές των ερμηνείες, φοβούνται και αυτοί τον κοσμικό φόβο του φακελώματος, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά, και να βοηθήσουν τους Χριστιανούς με την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν την πίστη, να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά.

Απορώ! δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για της ερμηνείες του μυαλού τους; Κι αν επιβοηθούν τον αντίχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Αυτό εννοεί “…το αποπλαναν ει δυνατόν, “και τους εκλεκτούς”. Μαρκ. ιγ’.

Θα πλανηθούν αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό.

Και ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα “το θηρίο” στις Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφήξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ. Η κάρτα, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγίσματος, τι φανερώνουν;

Δυστυχώς το ράδιο παρακολουθούμε μόνο τι καιρό θα έχουμε.

Διαβάστε Επίσης

Τι θα μας πει ο Χριστός; “Υποκριτές, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρινειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύναστε γνωναι;

Μετά λοιπόν από την κάρτα, και την ταυτότητα, “το φακέλωμα” για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα, θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση, ότι πήρε κάποιος την κάρτα του δεινά, και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. Από την άλλη μεριά θα διαφημίζουν το “τέλειο σύστημα” το σφράγισμα στο χέρι η στο μέτωπο με ακτίνες λέιζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντίχριστου.

Δυστυχώς και πάλι “ορισμένοι γνωστικοί” θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στενοχωρούνται.

Δε πειράζει αυτό, δεν είναι τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!“. Κι ενώ βλέπουμε τον αποσ. Πέτρο που εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό και ητο άρνησης, αυτοί αρνούνται το Άγιο σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε στο Άγιο Βάπτισμα. “Σφραγις δωρεάς Πνεύματος Αγίου” με το να δέχονται την σφραγίδα του αντίχριστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους το Χριστό!!

Τέτοια δυστυχώς λογική, είχαν και ορισμένοι “γνωστικοί” στα χρόνια των Αγίων Μαρτύρων, που προσπαθούσαν να μεταστρέψουν τους υποψηφίους μάρτυρας, όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος στο λόγο του στον Μάρτυρα Γόρδιο “…….πολλοί παραλογιζόντουσαν προσπαθώντας να πείσουν τον Μάρτυρα να αρνηθεί μόνο με τα λόγια, και να κρατήσει την πίστη με την ψυχή, την εσωτερική διάθεση, γιατί ο Θεός δεν δίνει προσοχή στην γλώσσα, αλλά στη διάθεση. Ο Μάρτυς όμως Γόρδιος ήταν άκαμπτος και απεκκρίθηκε “ουκ ανέχεται τι γλώσσα κτισθεισα παρά Χριστού φθεγξασθαι τι κατά του κτισαντος…… μη πλανασθαι, Θεός ου μυκτηρίζεται εκ του στόματος ημάς του ημετέρου κρίνει, εκ των λόγων δίκαιη, και εκ των λόγων καταδικάζει”.

Επίσης επί Δεκιου, με διάταγμα ζητούσε να ομολογήσουν την θρησκεία των ειδωλολατρών, και όσοι Χριστιανοί δήλωναν, και θυσίαζαν στα είδωλα, έπαιρναν πιστοποιητικό, και γλύτωναν το Μαρτύριο. Όχι μόνον αυτοί ήταν αρνητές του Χριστού, αλλά και εκείνοι όπου έδιναν χρήματα στους ειδωλολάτρες στην επιτροπή, και έπαιρναν το πιστοποιητικό, χωρίς να αρνηθούν, οι ονομαζόμενοι “λιβελλοφοροι” και αυτούς η Εκκλησία μας τους θεώρησε αποστάτες – πεπτωκοτας.

Κι ενώ λοιπόν έχουμε τόσα πολλά παραδείγματα, όπως και του γεννώμενου θαύματος του Αγίου Θεοδώρου, που εορτάζουμε κάθε χρόνο το Σάββατο της Α’ Εβδομάδος των νηστειών.

“Ιουλιανός ο παραβάτης, γινωσκων ότι οι Χριστιανοί καθαιρούνται μάλλον δια νηστείας την πρώτη εβδομάδα της Αγίας Τεσσαρακοστής, ην και ημείς δια τούτο καθαρών εβδομάδα καλουμεν, ηβουληθη ίνα τότε μάλιστα μολύνει αυτούς. Δίο και πρόσταξε κρυφίως ίνα τεθωσιν εις την αγοραν κατ’εκεινας τας ημέρας βρωματα μεμιασμενα εκ των αιμάτων των ειδωλικων θυσιών. Άλλα νεύσει Θεια επιφανείς καθ’ ύπνων ο Μάρτυς Θεόδωρος εις τον τότε Αρχιεπίσκοπων Κων/πόλεως Ευδοξιον και φανερωσας το πράγμα παρήγγειλε ν αυτω ίνα συγκαλέσει τους πιστούς ευθύς το πρωί της Δευτέρας και εμποδίσει αυτούς των βρωματων εκείνων την χρησιν, την ελλειψιν της αναγκαίας τροφής αναπληρώσει εκ του προχείρου δια κολλύβων………τοιουτοτρόπως ο μεν σκοπός του παραβατου εματαιωθη, ο δε ευσεβής λαός διαφυλαχτείς αμόλυντος …………” Ωρολόγιο το Μέγα, σελ 446…

Το να απέχουμε από τα ειδωλοθυτα είναι κανον των Αγίων Αποστόλων.

Πραξ. Αποσ. κεφ. ιε’……”Συνηχθησαν δε οι Απόστολοι και οι πρεσβύτεροι ………απεχεσθαι ειδωλοθυτων και αίματος και πνικτου και πορνείας…..”

Παρόλα λοιπόν αυτά που ανέφερα, ακούει κανείς ένα σορό δυστυχώς ανοησίες του μυαλού, από ορισμένους σημερινούς “Γνωστικούς”, ο ένας να λέει “εγώ θα δεχτώ την ταυτότητα με το 666, θα βάλω και ένα σταυρό, κι ο άλλος να λέει “εγώ θα δεχτώ το σφράγισμα στο κεφάλι με το 666 και θα κάνω και ένα σταυρό στο Σταυρό στο κεφάλι…” και ένα σορό όμοιες ανοησίες, που νομίζουν ότι θα αγιαστούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες.

Μόνον αυτά που δέχονται αγιασμό, αυτά μόνον αγιάζονται.

Όπως το νερό, δέχεται αγιασμό και γίνεται Αγιασμός τα ούρα δε δέχονται αγιασμό. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό.

Επομένως, ο διάβολος, ο αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητα μας η στο χέρι, η στο κεφάλι μας, με το σύμβολο του, δεν αγιάζονται, με το να βάλουμε και ένα Σταυρό.

Έχουμε την δύναμη του Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την θεια χάρη του Χριστού, μόνον όταν αρκούμεθα στο Άγιον Σφράγισμα του Βαπτίσματος, που απαρνουμεθα τον σατανά, και συντασσωμεθα στον Χριστό, και δεχόμεθα το Άγιο Σφράγισμα. “Σφραγις δωρεάς Πνεύματος Αγίου”.

Ο Χριστός να μας δίνει καλή φώτιση. Αμήν. – Σημεία των καιρών

Άγιο Όρος Κουτλουμουσιανο Κελί “Παναγουδα” Σάββατο Α’ Νηστειών 1987.
Με πολύ πόνο και αγάπη Χριστού,
Μοναχός Παϊσιος


Το Περιβόλι της Παναγίας ως ο τόπος και ο χρόνος της αιωνιότητας αποτελούσε και πάντα θα αποτελεί μία αέναη πηγή εμπνεύσεως για πολλούς. Σ΄ αυτό το βιβλίο, παρουσιάζουμε με λίγα λόγια κι απλά, ως ένα λυχναράκι με ιλαρό φως στα ερεβώδη σκοτάδια της εποχής μας, διάφορες συμβουλές και αποφθέγματα, καρποί εμπειριών και θεϊκών βιωμάτων συγχρόνων Αθωνιτών Πατέρων…

Αγιορείτικες κουβέντες


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Back to top button