Ομιλίες

Παγκοσμιοποίηση και Νέα Εποχή: Τι είναι το «πνεύμα» της Νέας Εποχής;

Χρησιμοποιούν μια σειρά από μεθοδεύσεις προκειμένου να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε ολοκληρωτική εξάρτηση...

Παγκοσμιοποίηση και Νέα Εποχή – Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος (Ομιλητής ο π. Αρσένιος). Ο σκληρός «πυρήνας» της λεγομένης Νέας Εποχής στην οποία θ’ αναφερθούμε διεξοδικά στην συνέχεια είναι οι λεγόμενες νεοφανείς ολοκληρωτικές αιρέσεις ή καταστροφικές λατρείες.

Παγκοσμιοποίηση και Νέα Εποχή

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είναι ιδιαιτέρως γνωστός και αγαπητός από το πλήθος των ομιλιών του, που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο, κυρίως μεταξύ νέων ανθρώπων. Ο Πανιερώτατος ξεκίνησε ως μοναχός στο Άγιον Όρος υπό την καθοδήγηση του μακαριστού οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Είναι γνήσιος φορέας αυτού του παραδοσιακού μοναχικού πνεύματος, την αύρα του οποίου αποπνέουν οι λόγοι του, δηλαδή, την πιστότητα στην ιερά Παράδοση και τα Ορθόδοξα δόγματα σε συνδυασμό με την απλοϊκή και πρακτική παράθεση.

Οι ομιλίες του Μητροπολίτου Αθανασίου είναι στήριγμα και παρηγοριά στον σύγχρονο άνθρωπο.

Καλεσμένος του Μητροπολίτη Λεμεσού είναι ο π. Αρσένιος από την Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής. Ο π. Αρσένιος έχει ασχοληθεί με τα θέματα των αιρέσεων. Η Εκκλησία της Ελλάδος και γενικότερα η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας του έχει αναθέσει πάρα πολλές φορές δύσκολα θέματα και αποστολές όσον αφορά το θέμα της αντιμετώπισης των αιρέσεων.

Παγκοσμιοποίηση και Νέα Εποχή. Τι είναι το «πνεύμα» της Νέας Εποχής;

Ο σκληρός «πυρήνας» της λεγομένης Νέας Εποχής στην οποία θ’ αναφερθούμε διεξοδικά στην συνέχεια είναι οι λεγόμενες νεοφανείς ολοκληρωτικές αιρέσεις ή καταστροφικές λατρείες.

Οι οργανώσεις και οι ομάδες οι οποίες εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία χαρακτηρίζονται κατ’ εξοχήν από δυο πράγματα:

  • Το ένα είναι ότι χρησιμοποιούν προσωπείο και δεν φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο όταν προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους για να τους προσηλυτίσουν.
  • Το άλλο στοιχείο είναι ότι χρησιμοποιούν μια σειρά από μεθοδεύσεις προκειμένου να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε ολοκληρωτική εξάρτηση. Να τους κάνουν δηλαδή ανθρώπους «ρομπότ» που θα εργάζονται χωρίς ασφάλιση, χωρίς ωράριο για την οργάνωση. Για την «εταιρεία».

…Η αστρολογία είναι και αυτή μια άποψης ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη και καταδικάζεται ως αντιεπιστημονική και ως «τσαρλατανισμός» από την επιστήμη της αστρονομίας.

Άλλο η επιστήμη της αστρονομίας και άλλο η αστρολογία η οποία είναι παγανιστικών δοξασιών και έξω χριστιανικών αντιλήψεων.

Τι είναι η Νέα Εποχή;

Είναι ένα «αόρατο» δίκτυο παραθρησκευτικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Σ’ αυτό το δίκτυο ανήκουν οργανώσεις ινδουιστικές, βουδιστικές, γκουρουιστικές με επικεφαλής δηλαδή αυτούς τους «δασκάλους» τους υποτιθέμενους που κυρίως μας έρχονται από την Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα από τις Ινδίες…

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία για την Παγκοσμιοποίηση και την Νέα Εποχή από τον π. Αρσένιο:


Ο Ιησούς Χριστός Παντοκράτωρ, όπως έχει παραδοθεί, είναι εγκαυστική εικόνα σε φυσικό μέγεθος, από το πρώτο μισό του 6ου αιώνα, που βρίσκεται στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Ο Χριστός κρατά Ευαγγέλιο στο αριστερό χέρι και με το δεξί ευλογεί.

Βρείτε την Μοναδική χρυσοκέντητη εικόνα εδώ

Back to top button