Ομιλίες

π Γεώργιος Μεταλληνός: Η Ελλάδα ως χώρα, και ως κράτος έχει πουληθεί

Έξω από τους Αγίους πατέρες μας δεν υπάρχει ούτε η Ελλάδα...

π Γεώργιος Μεταλληνός – Η Ελλάδα ως χώρα, και ως κράτος έχει πουληθεί. Έξω από τους Αγίους πατέρες μας δεν υπάρχει ούτε η Ελλάδα. Είναι μια Ελλάδα όπως μας την κατασκεύασαν…

π Γεώργιος Μεταλληνός – Μα θα μου πείτε δεν υπάρχει σωτηρία;

Ξέρετε πολλές φορές δεν θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια. Αυτό συμβαίνει και σε μια αρρώστια. Μακριά από σας, έχει κάποιος κάποια αρρώστια που είναι αρκετά σοβαρή.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Προτιμάει να μην του πούνε τίποτα. Να είναι ξέγνοιαστος. Είναι μια αντιμετώπιση του πράγματος.

Η Ελλάδα ως χώρα, και ως κράτος έχει πουληθεί. Τελείωσε. Δεν υπάρχει Ελλάδα. Αυτό που υπάρχει είναι ακόμη εκείνοι οι οποίοι σκέπτονται Ορθόδοξα και Ελληνικά. Οι «Ρωμιοί» δηλαδή. Οι Ελληνορθόδοξοι.

Μπορεί να λέει κανείς ότι είναι Έλληνας, αν είναι Έλληνας όπως το καταλαβαίνει αυτός είναι γνήσιος Γερμανός, γνήσιος Φράγκος, γνήσιος Δυτικός, Ανατολικός και οτιδήποτε.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν υπάρχει. Δεν είναι μόνο τα 99 χρόνια αλλά είναι ότι όλα έχουν ξεπουληθεί.

Μα θα μου πείτε δεν υπάρχει σωτηρία;

Υπάρχει λύση. Η λύση είναι να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Δηλαδή την σχέση μας με την πίστη μας πρώτα γιατί χωρίς Ορθοδοξία η Ελλάδα είναι Φράγκικη. Ο μόνος που διαφοροποιεί τον Ελληνικό κόσμο και όλους τους Ορθοδόξους από την Φραγκιά είναι η Ορθοδοξία. Γι’ αυτό πολεμούν την Ορθοδοξία.

Όλα τα καθεστώτα δεξιά, αριστερά, κεντρώα ότι επαγγέλλονται όλα τα καθεστώτα είναι Φράγκικα.

Δεν έχουν τίποτε με την ταυτότητά μας. Γιατί η ταυτότητά μας είναι και η Ορθοδοξία και η Ελλάδα που συνεχίζεται μέσα στην Ορθοδοξία. Όλη η αρχαία σοφία ότι ήταν, ότι αντέχει στον χρόνο και μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ανεβεί προς τα πάνω αυτό σώθηκε μέσα στην πατερική παράδοση.

Έξω από τους Αγίους πατέρες μας δεν υπάρχει ούτε η Ελλάδα.

Είναι μια Ελλάδα όπως μας την κατασκεύασαν οι διαφωτιστές η φράγκικη δηλαδή αθεΐα και όπως την ζουν οι φιλόσοφοι και οι «σοφοί»… και στην Δύση και στην Ανατολή.

Επομένως πρέπει να ξαναβρούμε τον εαυτό μας την σχέση μας δηλαδή με την Ελληνορθόδοξη παράδοση και τον χώρο εκείνο στον οποίο σώζεται αυτή η παράδοση που είναι το μοναστήρι και ενορία.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του π. Γεώργιου Μεταλληνού που εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντίπα της οδοντιατρικής σχολής Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου 2016 παρακάτω:


Χειροποίητα, αυθεντικά, μοναδικά Μοναστηριακά Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια μας. Τα μοναδικά εργόχειρα φιλοτεχνούνται από μοναχούς ή μοναχές και φτιάχνονται σύμφωνα με την μοναστική παράδοση και προσφέρουν προστασία και ευλογία.

Βρείτε Μοναστηριακά Εργόχειρα εδώ

Back to top button