Ομιλίες

Ο π. Παΐσιος ο μαθηματικός μιλά για τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο

Το πρώτο που θυμάμαι είναι που μου έκανε πολύ εντύπωση ότι έβλεπα έναν άνθρωπο σαν μικρό παιδάκι

Ο π. Παΐσιος ο μαθηματικός μιλά για τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο. Ο Γέροντας Παΐσιος ο μαθηματικός, μαθητής του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, μιλά για τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο.

Ο Γέροντας Παΐσιος ο μαθηματικός έζησε κοντά στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη 24 ολόκληρα χρόνια

Ο Ιερομόναχος Παΐσιος έζησε κοντά στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη 24 ολόκληρα χρόνια και ήταν ένας εκ των πλησιεστέρων ανθρώπων του Πατρός.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Ο Ιερομόναχος Παΐσιος, Πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας, αποτυπώνει τα όσα έντονα και καθαρά αποτυπώθηκαν στη μνήμη του από αυτά που είδε και άκουσε απευθείας από τον Γέροντα.

«Μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση το παρουσιαστικό του. Όπως είχα ακούσει φανταζόμουν ότι θα έβλεπα έναν σεβάσμιο γέροντα με μακριά γενειάδα ηλικιωμένο, αυστηρό, ασκητή. Και είδα έναν άνθρωπο του Θεού πραγματικά χαριτωμένο. Μου φαινόταν σαν μικρό παιδάκι.

Και τον ρώτησα τότε «εσείς είστε ο πατήρ Παΐσιος;» και μου λέει «κάθισε παιδάκι μου».

Το πρώτο που θυμάμαι είναι που μου έκανε πολύ εντύπωση ότι έβλεπα έναν άνθρωπο σαν μικρό παιδάκι. Όπως λέει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο άμα δεν γίνετε σαν τα μικρά παιδάκια δεν θα μπείτε στην βασιλεία του Θεού, ενώ είχε την σοφία και την Χάρη του Θεού σε μεγάλο βαθμό εντούτοις φαινόταν και σαν μικρό παιδάκι.

Ήταν μικρό παιδάκι. Αθώος, χαριτωμένος και απαθείς…»

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία παρακάτω:


Βρείτε τα μοναδικά βιβλία του Ιερομονάχου Παϊσίου για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη που μας αποτυπώνουν με ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσέγγιση τη ζωή, τα έργα και τις πατρικές νουθεσίες όπως τις έζησε 24 ολόκληρα χρόνια κοντά στον Άγιο Γέροντα Παΐσιο.

Βιβλία Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Back to top button