Ομιλίες

Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτου: Όλη η θεολογία περί αποστάσεων, περί μασκών, περί απολύμανσης του ναού είναι βλάσφημη

Ο τελικός στόχος είναι η καρδιά της Εκκλησίας που είναι ο Χριστός, που είναι η Θεία Κοινωνία, η Θεία Ευχαριστία...

Αρχιμανδρίτου Σάββα Αγιορείτου: Όλη η θεολογία περί αποστάσεων, περί μασκών, περί απολύμανσης του ναού είναι βλάσφημη. Καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος τελικά δεν είναι να μας προστατέψουν. Την πολύτιμο υγεία μας όπως λένε και στο Άγιο Όρος κάποιοι…

Αρχιμανδρίτου Σάββα Αγιορείτου – Η βλάσφημη θεολογία περί μολυσμού στο ναό

Από την αρχή που ξεκίνησε αυτό το θέμα με τον κορονοϊό ή κοροδοϊόν να το πούμε πιο σωστά, γιατί απ’ ότι φαίνεται όλο αυτό το σκηνικό το παγκόσμιο δεν είναι παρά ένα σκηνικό, μια σκηνοθεσία.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Στο οποίο έχουνε πάρα πολλοί ενεργό μέρος και μερίδιο ευθύνης τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία και πληρώθηκαν αδρά όπως έγινε γνωστό τοις πάσι για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και να μας τρομοκρατήσουν και να μας κρατήσουν κλεισμένους μέσα στα σπίτια.

Από την αρχή λοιπόν μου έκανε εντύπωση αυτό άρχισαν να μιλούνε κάποιοι βουλευτές εναντίον της Θείας Κοινωνίας. Εναντίον της Θείας Ευχαριστίας.

Και κάποιοι Αρχιερείς έσπευσαν να πουν ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα, να μην φυλάμε τις εικόνες, να ακολουθούμε την επιστήμη κλπ.

Οπότε είναι ηλίου φαεινότερον και από την εξέλιξη που είχε όλη αυτή η σκηνοθεσία, όλο αυτό το φιάσκο όπως πολύ εύστοχα το ονόμασε ένας Έλληνας διαπρεπής επιστήμονας στην Αμερική.

Το φιάσκο του κορονοϊού.

Καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος τελικά δεν είναι να μας προστατέψουν. Την πολύτιμο υγεία μας όπως λένε και στο Άγιο Όρος κάποιοι.

Αλλά είναι να χτυπηθεί ο Χριστός και η Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι ν’ ανοιχτή διάπλατα ο δρόμος για την πανθρησκεία και τον αντίχριστο.

Όλες αυτές οι πρακτικές που προσπαθούν να εισάγουν π.χ. μας λένε «μην φιλάτε τις εικόνες να κάνετε μια υπόκλιση». Ξέρετε αυτή η πρακτική είναι παπική. Έτσι χαιρετούν οι παπικοί. Δεν φυλάνε ούτε τα άγια λείψανα ούτε τις άγιες εικόνες.

Αυτό όμως όπως μας λέει η 7η οικουμενική σύνοδος όποιος το κάνει αφορίζεται. Δηλαδή δεν μπορεί να σωθεί. Είναι εκτός Εκκλησίας.

Αλλά ο τελικός στόχος είναι η καρδιά της Εκκλησίας που είναι ο Χριστός, που είναι η Θεία Κοινωνία, η Θεία Ευχαριστία.

Και θα δείτε το πάνε από εδώ το πάνε από κει ο μη γένοιτο βεβαίως αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα το πουν και αυτό στο τέλος. Και ήδη σε κάποιες εκκλησίες χρησιμοποιούνε απαράδεκτους τρόπους.

Πλαστικά κουταλάκια ή αντισηπτικά για να σκουπίζουν την Αγία Λαβίδα. Άκουσον, άκουσον για να κοινωνήσει ο επόμενος.

Φοβερά βλάσφημα πράγματα, βλάσφημη θεολογία, βλάσφημη πρακτική.

Θα έλεγα είναι αίρεση όλο αυτό που γίνεται σήμερα. Είναι μια αίρεση καινούργια που θα την λέγαμε αίρεση του μολυσμού μέσα στο ναό, μέσω των αγιασμάτων του Χριστού.

Αν είναι δυνατόν. Είναι μια βλασφημία στη Θεία Χάρη. Η οποία Θεία Χάρις λέγεται και Άγιο Πνεύμα.

Όταν λοιπόν λες ότι μέσα στον ναό ή μέσω των αγίων εικόνων ή μέσω των χειρών των ιερέων ή μέσω του αντιδώρου ή μέσω των κολλύβων ή μέσω της αρτοκλασίας που για όλα αυτά γίνεται επίκληση του Αγίου Πνεύματος και γίνεται ευλόγηση από την χείρα του ιερέως. Όλα αυτά που είναι φορείς της Θείας Χάριτος λες ότι όλα αυτά πιθανόν να μεταδώσουν μικρόβια τι κάνεις παρά να βλασφημείς το Πνεύμα το Άγιο.

Βλασφημείς τη Θεία Χάρη. Βλασφημείς το Άγιο Πνεύμα. Αυτή η αμαρτία όπως μας έχει πει ο Κύριος η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος είναι μια αμαρτία η οποία δεν συγχωρείται ποτέ.

Πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να το δούμε αυτό το θέμα.

Δεν είναι μόνο ότι μας κλείσανε έξω από τους ναούς για 2 μήνες και μας στέρησαν ακριβώς αυτό που είναι το φάρμακο της ζωής και της αθανασίας που είναι η Θεία Κοινωνία…

Έχουμε λοιπόν να απαντήσουμε τα εξής:

Σε καμιά περίπτωση η Θεία Κοινωνία που είναι ο Χριστός δεν μπορεί να μας μολύνει και αυτό είναι πέρα για πέρα αποδεδειγμένο και με επιστημονικές μελέτες. Και μέσω της εμπειρίας των Αγίων οι οποίοι όπως ο Άγιος Συμεών έβλεπαν τα μέλη τους γεμάτα από το άκτιστο φως μετά τη Θεία Κοινωνία.

… Αν καθαρίζουμε τις Άγιες Εικόνες δεν τις καθαρίζουμε γιατί φοβόμαστε μήπως μολυνθούμε. Αλλά από ευλάβεια. Διότι δυστυχώς κάποιες ανευλαβείς με βαμμένα χείλη ασπάζονται τις εικόνες και αφήνουν τα αποτυπώματά τους.

Όταν ο Χριστός είναι ανάμεσα μας μέσα στον ναό υπάρχει περίπτωση να μεταδώσουμε ο ένας στον άλλο μολυσμό;

Όλη αυτή η θεολογία περί αποστάσεων, περί μασκών, περί απολύμανσης του ναού όλη αυτή η θεολογία είναι βλάσφημη…

Ακούστε παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτου με θέμα «Ας γίνουμε ευγνώμονες (Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως)-Αχαριστία, (10-5-2020).


Χειροποίητα, αυθεντικά, μοναδικά Μοναστηριακά Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια μας.

Βρείτε Μοναδικά Μοναστηριακά Εργόχειρα εδώ

Back to top button