Θεία Λειτουργία

Απευθείας Μετάδοση: Κυριακή των Μυροφόρων – Θεία Λειτουργία από τη Θεσσαλονίκη

Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του

Κυριακή των Μυροφόρων – Απευθείας Μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων παρακολουθήστε τη Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Απευθείας Μετάδοση: Κυριακή των Μυροφόρων – Θεία Λειτουργία από τη Θεσσαλονίκη

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 2 Μαΐου τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κυριακής των Μυροφόροων και των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του. Έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου.

Όταν δηλαδή ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος ζήτησαν κι’ έλαβαν από το Πιλάτο το δεσποτικό σώμα, το κατέβασαν από το σταυρό, το περιέβαλαν σε σινδόνια μαζί με εκλεκτά αρώματα, το τοποθέτησαν σε λαξευτό μνημείο κι’ έβαλαν μεγάλη πέτρα πάνω στη θύρα του μνημείου. Παρευρίσκονταν θεωρώντας κατά τον ευαγγελιστή Μάρκο η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία που καθόταν απέναντι του τάφου. Άλλη Μαρία εννοούσε οπωσδήποτε τη Θεομήτορα. Δεν παρευρισκόταν μόνο αυτές, αλλά και πολλές άλλες γυναίκες όπως αναφέρει και ο Λουκάς.

Ἀπολυτίκιον. Κυριακής των Μυροφόρων
Ταῖς μυροφόροις γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, ὁ Ἄγγελος ἐβόα· τὰ μύρα τοῖς θνητοῖς ὑπάρχει ἁρμόδια· Χριστὸς δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος· ἀλλὰ κραυγάσατε· Ἀνέστη ὁ Κύριος, παρέχων τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.

Κεριά και Λαμπάδες από αγνό μελισσοκέρι Αγίου Όρους. Η κατασκευή τους είναι εξολοκλήρου από αγνό κερί μέλισσας.

Κεριά & Λαμπάδες Αγίου Όρους

Back to top button