Θεία Λειτουργία

Απευθείας Μετάδοση: Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής στη Μονή Παναγίας Δοβρά

Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής – Απευθείας Μετάδοση από τη Βέροια σήμερα Παρασκευή του Πάσχα παρακολουθήστε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Ζωοδόχου Πηγής από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Απευθείας Μετάδοση: Παρασκευή του Πάσχα – Η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στη Μονή Παναγίας Δοβρά

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση σήμερα Παρασκευή του Πάσχα 24 Απριλίου τον Όρθρο, την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής από την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Με το όνομα η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα φέρεται ιερό χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη έξω από τη δυτική πύλη της Σηλυβρίας, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα «παλάτια των πηγών» στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Πήρε την ονομασία του από το τουρκικό όνομα Balık (= ψάρι) και περιλαμβάνει το μοναστήρι, την εκκλησία και το αγίασμα.

Ἀπολυτίκιον Εορτής της Ζωοδόχου Πηγής
Η αναβλύζουσα Θειον ύδωρ αθάνατον, η προχέουσα ρείθρα ζωής αέναα· τοις προστρέχουσι πιστώς τη Ζωοδόχο σου Πηγή και ταύτα αρυoμένοι, βραβεύεις νυν τε παρθένε ρώσιν και θεραπείαν, και συμφορών απολύτρωσιν.


Κεριά και Λαμπάδες από αγνό μελισσοκέρι Αγίου Όρους. Η κατασκευή τους είναι εξολοκλήρου από αγνό κερί μέλισσας.

Κεριά & Λαμπάδες Αγίου Όρους

Back to top button