Αγρυπνίες

Απευθείας Μετάδοση: Αγρυπνία Ζωοδόχου Πηγής στην Καστοριά

Απευθείας Μετάδοση από την Καστοριά σήμερα Πέμπτη του Πάσχα Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής από το Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου.

Απευθείας Μετάδοση: Πέμπτη του Πάσχα – Αγρυπνία Ζωοδόχου Πηγής στην Καστοριά

Σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 και ώρα 20:30, μπορείτε να ακούσετε σε ζωντανή μετάδοση από το Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Καστοριάς, την Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Παρεκκλήσιο τιμάται στο όνομα της Ζωοδόχου Πηγής. Κατά την Ιερά Αγρυπνία θα ψαλλούν ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Με το όνομα η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα φέρεται ιερό χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη έξω από τη δυτική πύλη της Σηλυβρίας, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα «παλάτια των πηγών» στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Πήρε την ονομασία του από το τουρκικό όνομα Balık (= ψάρι) και περιλαμβάνει το μοναστήρι, την εκκλησία και το αγίασμα.

Ἀπολυτίκιον Εορτής της Ζωοδόχου Πηγής
Η αναβλύζουσα Θειον ύδωρ αθάνατον, η προχέουσα ρείθρα ζωής αέναα· τοις προστρέχουσι πιστώς τη Ζωοδόχο σου Πηγή και ταύτα αρυoμένοι, βραβεύεις νυν τε παρθένε ρώσιν και θεραπείαν, και συμφορών απολύτρωσιν.

Ακούστε ζωντανά τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος» παρακάτω:
Κεριά και Λαμπάδες από αγνό μελισσοκέρι Αγίου Όρους. Η κατασκευή τους είναι εξολοκλήρου από αγνό κερί μέλισσας.

Κεριά & Λαμπάδες Αγίου Όρους

Back to top button