Αγρυπνίες

Απευθείας Μετάδοση: Αγρυπνία Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Αγρυπνία Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας – Απευθείας Μετάδοση από την Ιερά Μονή της Κλεισούρας σήμερα Τρίτη Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας.

Απευθείας Μετάδοση: Αγρυπνία Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Η Εκκλησία τιμά και γεραίρει κατ’ έτος στις 6 Μαΐου τη μνήμη της Οσίας μητρός ημών Σοφίας της εν τη Ιερά Μονή της Κλεισούρας ασκησάσης.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Η πανήγυρη πραγματοποιείται στην ως άνω Ιερά Μονή με την συμμετοχή πλήθους πιστών από τις γύρω περιοχές, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που υιοθετήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα, σήμερα απόγευμα της 5ης Μαΐου προς το ξημέρωμα της 6ης Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία κεκλεισμένων των θυρών από τις 20:00 έως τις 01:30 ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Συν Θεώ, ο επίσημος εορτασμός της μνήμης της Οσίας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων Της.

Ἀπολυτίκιον Ἦχος γ΄. Τὴν ὡραιότητα. Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας
Σοφίας γέγονας, μῆτερ ἀοίδημε, Σοφία, σέμνωμα, τῆς Θεομήτορος, ἐν τὴ Μονὴ ἀσκητικῶς τὸν βίον σου διελθοῦσα,ὅθεν καὶ ἀπείληφας τῶν καμάτων σου ἔπαινον, κατατραυματίσασσα τῶν δαιμόνων τὰς φάλαγγας, καὶ πρέσβειρα Χριστῷ παρεστώσα, μὴ ἐπιλάθου τῶν πόθω τιμώντων σέ.

Ακούστε ζωντανά τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος» παρακάτω:
Κεριά και Λαμπάδες από αγνό μελισσοκέρι Αγίου Όρους. Η κατασκευή τους είναι εξολοκλήρου από αγνό κερί μέλισσας.

Κεριά & Λαμπάδες Αγίου Όρους

Back to top button