Μεγάλη Εβδομάδα

Απευθείας Μετάδοση: Αγρυπνία Μεγάλης Τρίτης στη Μητρόπολη Μόρφου

Απευθείας Μετάδοση: Αγρυπνία Μεγάλης Τρίτης στη Μητρόπολη Μόρφου, Μέγα Απόδειπνο, Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μεγάλης Τρίτης), Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον ιερό ναό Αγίου Αυξιβίου Αστρομερίτη 13-04-2020

Απευθείας Μετάδοση: Αγρυπνία Μεγάλης Τρίτης στη Μητρόπολη Μόρφου

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. την Αγρυπνία Μεγάλης Τρίτης, Μέγα Απόδειπνο, Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μεγάλης Τρίτης), Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον ιερό ναό Αγίου Αυξιβίου Αστρομερίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.
Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Μεγάλη Τρίτη (Βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας)

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη ως εξής:
1ον Στις δέκα παρθένες της γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.
2ον Στην παραβολή των Ταλάντων μας καλεί, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Απολυτίκιον Ιδού ο Νυμφίος έρχεται
Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος, όν ευρήσει γρηγορούντα·ανάξιος δε πάλιν, όν ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ούν ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω παραδοθής, και της Βασιλείας έξω κλεισθής· αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, άγιος, άγιος ει ο Θεός ημών, προστασίαις των ασωμάτων, σώσον ημάς.

Απόδοση σε νεολληνική
Να, ο Νυμφίος έρχεται στο μέσο της νύχτας, κι ευτυχισμένος θα είναι ο δούλος που θα τον βρει (ο Νυμφίος) ξάγρυπνο να τον περιμένει· ανάξιος όμως πάλι θα είναι εκείνος, που θα τον βρει ράθυμο και απροετοίμαστο. Βλέπε, λοιπόν, ψυχή μου να μη βυθιστείς στον πνευματικό ύπνο, για να μην παραδοθείς στο θάνατο (της αμαρτίας) και να μείνεις έξω της βασιλείας του Θεού. Αλλά ανάνηψε κράζοντας· Άγιος, άγιος, άγιος είσαι εσύ ο Θεός· σώσε μας δια της προστασίας των επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων (των Αγγέλων).


Κεριά και Λαμπάδες από αγνό μελισσοκέρι Αγίου Όρους. Η κατασκευή τους είναι εξολοκλήρου από αγνό κερί μέλισσας.

Κεριά & Λαμπάδες Αγίου Όρους

Back to top button